16 August 2017

Perangai Mak Mak sangat Beli Pressure Cooker

Teruk betul aku rasa aku ni sekarang, kalau dulu bab bab periuk ni aku boolayan je, tapi skrg ni mcm addicted pulerrr. Sibuk nak beli air fryer, nak beli pressure cooker, nak beli pinggan pinggan mangkuk. holloh3 safuraaa oiii~ hahaha.

Aku dah lama dah usha pressure cooker ni, memula dulu noxxa, kagum sangat lah woi dgn noxxa, siap boleh masak dodol. gila ko dodol, fav kot! Tapi noxxa mahal gila, mak mcm tak sanggup nak beli, then nampak Philips punya pressure cooker, Rm3++, mcm boleh lagi nak beli, nak nak ada support group, then harini nampak Mak Etty pulak post kt Ig dia, pressure cooker Russell Taylors, hoiii, rm184 je, gila lah weiii! Terus rasa teruja, mak etty kata masak daging 30minit je, then ada support group jugerrr, okehh! trus masuk Lazada apps. zassssssssssssssss.

Wei, terus beli weiiii! HAHA, duit komisen jual essential oil young living pulak dah tau dapat berapa, mula lah acah-acah nak reward to my self. HAHAHA. reward diri sendiri dgn periuk, pon voleyyy~ HAHAHA.

Masa search search tadi pasal Russell Taylors ni, Dr Suriyakhatun Osman pun pakai yang ni, huhu, Doctor pun pakai ni weh, lagi lah menguatkan hati dan jiwa aku nak beli. Pas tu dan dan lazada pop out message kata, " stock running out ", ko mmg pandai kan pancing. Zasss mak checkout cart. hahaha.

Aku pilih untuk Cash On delivery, tambah rm12.90 untuk delivery. Aku baca ada yg dapat, kemek lah, holder tu patah, so kalau cash on delivery, boleh check-check dulu, tapi so far pengalaman aku membeli dgn lazada, semua best, elok, alhamdulillah.

Tazabarnyaaa tunguu barang sampai, haha. Tadi pun dah siap-siap masuk dalm group, dasar sangat! sok ko tak masak siap ko! hahahaha. ( cakap kat diri sendiri ). Lepas ni nak beli apa pulak eh. HAHA. Kena create 1 hashtag baru ni. HAHAHA.

5 comments:

Jueliza Jamani said...

Selamat ber pressure cooker.. heheheh

Eka Tikah said...

beli guna takpe kak. jgn beli buat hiasan. hahahaha

Normi Nieza said...

wow..pressure cooker..:)

ROS ANIS RUSLI said...

hashtag #dapoqpura #gadjetdapoqpura hahahahaha..

Raihana Abdul Aziz said...

memang berguna sangattt..

lagi2 kalau ada tetamu..pantas je masak..
berbaloi beli..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...