Image and video hosting by TinyPic

01 August 2017

Try Test Spicy Korean Burger McDonald

Haishhh! orang lain dah merasa lama, kita baru nak cuba, lambat betul keretapi, haha. Lama dah nak try kekdahnya, tapi mak nak merasa sama-sama dengan laki mak, makanya mak tunggu laki mak lah, hashtag ISTERI MITALI! hahahaha. So semalam, kami singgah lah mcD lepas amik kakak balik school. Lunch merangkap dinner, aku semalam tak lunch, memang lapar gila lah wei! Dannn tazabar nak rasa burger Korea ni, katanya sedap, ada yang kata tak sedap, ada yang kata, tak pedas, ada yang kata berapi-rapi. HAHA. so mari kita cobaaa!

Set dia, ko dapat kentang crispy tu, burger, and air. Ayam spicy untuk kakak, bubur plain untuk adik, tp adik tak makan sgt, so kakak yang makan, add on Salted Caramel sundae, ermmmmm nyums! 

Harga Spicy Korean Burger, rm15.99, upgrade air milo, tambah rm2. huhu.

Roti Hitam ( charcoal ), daging , sayur, sos kimchi.

1st bite, nervous, hahaha. Tapi lepas kunyah-kunyah-kunyah! PEDAS!!! hahaha. Untuk manusia yang kuat pedas mcm aku ni, memang aku rasa pedas. Aku tak guna sos dah, bagi aku dah cukup dah pedas menyengat!

Ada yang kata roti dia yang pedas, daging yang pedas, Tapi semua salah! yang pedas tu sos kimchi tu. itu yang pedas. TAPI SEDAPPP! mmg rasa kimchi! aduduuddu. Tapi aku makan bersulam air milo. HAHAHA. Risau je aku alfi cirit. Tapi alhamdulillah OK, maka boleh lah makan lagi ye dik. HAHA.

Roti sangat lembut, daging lembut dan sedap ( daging takda bau ), Sos kimchi tu sedap bangat! lebbit lahhhh! boleh repeat. Tapi set ni aku tak suka kentang crispy tu, eh tak sedap lah aku rasa, kering. Aku tak makan pun yang tu. Laki aku je makan. Laki aku pun kata sedap, tapi sebab dia tak makan roti charcoal ni, so dia kureng sikit. Tapi boleh makan lah bagi dia. Laki aku yang aku kenal, dia tak gemar sangat fast food, hihi. Bini dia je suka.

aiskrim salted caramel! sedapppp! i lebbit jugerr, tapi bila lama-lama, muak, nak muntah pun ada, sbb aiskrim manis, salted karamel manisss, ayoyoyo. lepas ni kalau nak mintak, kurangkan sikit caramel ni. ok kot. hehe.

So, kesimpulannya, Nora bagi 3/5, burger sedap, tapi combination pulak cam tak best. Korang jangan lupa pergi try, sedappppp! hihi. OK nextttttttttttttt! nak try apa pulak ni! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. nampak pun mcm sedao akkk blm try lagi rara..nti2la..hahahha

    ReplyDelete
  2. Roti hitam buat burger macam tak menarik. Sayang!

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete
  3. Sundae salted caramel tu tak dapat dapat lagi nak merasa. Bila pergi asyik sold out manjang. Stress pulak kitaa ni hah. Hahahah! Dapnyaaa burger Korea. Pedas pedas memang layaan.


    Next set double down KFC pulak kak Raraa ��

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com