29 September 2017

Selamat Hari Lahir Yang Ke 31 Suamiku Hadiah Terbesar Untuk Kita

Hari mendung, hujan, sebegitu juga hati aku harini, aku tak sedih, tapi aku terharu, hati aku ingin mendakap, mendakap seseorang yang sebenarnya banyak berkorban. Suami aku.

* background music - Permata Buat Isteri (Kopratasa ) *

Harini birthday suami aku, happy birthday sayang! Lambat aku wish dekat dia, pagi tadi nak pergi kerja baru wish, malam tadi dia balik lewat, aku dah lena. Sobs. No surprise for him. Rasa bersalah gila. Aku whatsapp dia, aku cakap, " jom pergi dinner kat luar malam ni, Menate ke, Zanmai Sushi ke, nak x? "

Skali dia balas, " TAK NAK ". Sentap mak tau, then dia cakap lagi, " tak nak lah membazir, baik kita pergi cari karpet ". Allahu. Terus panas mata aku, laju-laju aku seka air mata yang hampir jatuh, dah lah kat office.

Rumah kami dah siap, yeay! dah siap cat, harini last cat, esok dah boleh basuh rumah, suami aku antara orang yang paling excited. Aku excited, dia lagi excited, seronok sangat dia kata. Urusan rumah, semua dia yang buat, dr urusan jual beli, naik turun sana sini, renovate rumah, semua dia yang uruskan.

Aku hanya menanti whatsapp dari dia, setiap masa dia akan hantar gambar. Segala progress. Alhamdulillah, ini rumah kedua kami, semua urusan dipermudahkan. Macam mana nak cakap eh, aku memang tak boleh takde suami aku, jauh macam mana pun kaki aku mampu melangkah, sejauh mata aku mampu berdikari, tapi aku tetap tak boleh tak ada dia disisi. Dialah segalanya buat aku, selepas kedua ibu bapa aku, suami aku antara insan yang banyak mengajar aku erti kehidupan.

bab periuk kuali pun serah kat dia, aku tak reti. HAHA.
Sampaikan birthday dia, dia xnk pergi dinner dekat luar pun, tak nak makan makanan mahal-mahal pun, dia kata semua tu baik simpan untuk beli barang rumah, Ya Allah. Tak tahu nak cakap mcm mana. Hati aku rasa tersentuh sangat. Even aku cakap, xpelah sayang, ni budget eb, eb belanja, dia tetap cakap tak nak, simpan duit dia kata.

Sayangggg.

Semoga sayang panjang umur, diberi kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan sayang, kami sayang papa, sayang sangat. Papa is the best papa in the world, sanggup berkorban apa saja, biar dia takde duit, jangan anak bini tak cukup makan pakai. Semoga Allah membalas semua jasa-jasa papa.

Papa cakap, rumah ni adalah hadiah terbesar buat kami berdua tahun ni, iyer, memang betul, semua simpanan, semua budget, semua dah disalurkan ke rumah ni, hehe. So nanti rumah ni nak ikat reben ke mcm mana ni? hihi. Tak sabarnya, tak sabar nak basuh rumah, nanti aku update lagi pasal rumah eh. hihi.

cantik x sofa tu?
Esok papa ajak cari karpet, yeay! 
Happy birthday again papa, we love u!

Permata Untuk Isteri
Kopratasa

Telah ku siapkan 
Satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini
Untuk kau isi
Sebagai isteri

Untuk kau penuhi
Dengan kemuliaan
Seorang wanita
Untuk kau berilti 
Dengan kelembutan 
Untuk kau hargai
Dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami
Kerana kau isteri
Ku ingin kau mengerti
Bahawa hidup ini
Tak semudah
Yang kita dijanjikan, 
Yang kita dijanjikan 
kerana kau isteri ku
Read More ->>

27 September 2017

Tips Elak BALA Bila Dapat Gaji Awal

Aku suka time gaji, time gaji jual apa je, mesti laku, hihi. Jangan lah jual barang time tengah bulan, or akhir bulan, cust mesti cakap, " alaaaa belum gaji, nanti dah gaji, saya wasap balik ", gituh! hehehe.

Ni kita baru lepas gaji kan, 25hb haritu, lega rasanya, tapi aku tak lega sangat pun, tolak sana sini, surut dah gaji, tinggal untuk belanja sebulan je, syukur ada bisness tepi-tepian ni, dengan job blog, ada juga lah duit lebih untuk simpan. Kalau tak, tak dan nak menyimpan. Serius, barang semua mahal, ni skrg nak duk rumah sendiri, lagi lah kena banyak jimat dan menyimpan.

Tadi Anis ada share kat group wasap kami, jadual gaji, Bulan depan, statusnya BALA, haha, sebab nak menunggu gaji untuk november nanti, 42hari, bayangkannnnn, 42hari baru dapat gaji semula, phewww, lap peluhhhh~

Tapi jangan risau, aku ada beberapa tips nak share dengan korang, ini yang aku selalu amalkan dari start kerja government lagi, sebab masa kerja Intel dulu, rasa tak pernah lagi dapat gaji awal-awal ni, gaji tetap keluar tarikh yg sama. HAHA.

Tengok tu, lepas gaji Okt tu, terus BALA katanyaaa. haha. Jangan lah terus Bala. semua benda tu kita boleh handle insyaAllah kalau betul cara manage gaji.

sebenarnya 1 je tips aku, walau macam mana gaji keluar awal, JANGAN GUNA DUIT TU! itu je sebenarnya. mcm aku, kan dah dapat gaji September kan, nanti oktober gaji awal, gaji tu SILA TRANSFER KE AKAUN LAIN, sila jangan pandang pun gaji tu. kalau korang buat mcm tu, insyaAllah bajet tak lari, nanti 25hb Okt, baru ambil duit tu. Faham ke tidok ni?

Jangan lah bila nampak duit, sakan nak joli, sila jangan! bahaya tauuu! itu sebab lah nanti korang tak cukup modal. Tu yang tak best tu.

Macam aku, untuk roadtax kereta ke, kalau ada perayaan ke, kami dah simpan awal-awal duit untuk roadtax dan perayaan. So tak usik duit gaji, duit roadtax kami main kutu, dapat duit kutu, simpan, jangan joli juga, hahaha, semua dpt duit, simpan. kahkah. Mesti korang cakap aku KEDEKUT kan, semua nak simpan, tapi itulah, kemudahan untuk masa hadapan. Huhu.

SO, nanti dapat gaji, ingat tau, jangan guna, simpan tau! nanti senang masa hadapan. kalau tak cukup jugak, meh jual minyak mcm aku. Dapat duit tepi. Dapat shopping tanpa guna duit gaji. hihi. tak nak ke? Apa-apa boleh je whatsapp aku okay!
Read More ->>

25 September 2017

Decor Idaman Untuk Rumah Kami

Bab berangan serah kat aku, haha, tak lama lagi, insyaAllah kami akan berpindah ke rumah, finally, impian menjadi kenyataan, betullah kan, doa banyak-banyak, kemudian hari nanti Allah akan makbulkan doa kita satu persatu. Ingat tak dulu aku ada cerita pasal rumah aku, alaaa mesti korang lupa lah tu. Hihi. Kalau lupa, sila baca.

Dulu kami tak rasa pun yang kami nak duduk rumah tu, beli then bagi orang sewa, then bila Alfi dah keluar, kami decide nak duduk lah rumah kami tu, yelah, ahli dah bertambah, dah tak muat bilik. Dah sampai masanya duduk rumah sendiri.

Kami tunggu penyewa keluar, then renovate sikit sikit. Bab renovate nantilah aku cerita okay.

Alhamdulillah. Harini 22 september 2017, siap dah rumah kami, tinggal nak cat, then cuci dan boleh dah di diami. Hahaha. So now bermulalah saat aku berangan. Haha. Aku dan berangan berpisah tiada. Sebelum renovate rumah lagi aku dah berangan decor apa yang aku nak buat. Nasib lah berangan tak kena bayar. Kalau tak, mampus nak bayar. Hari2 berangan je keje.

Sekarang popular kan design Scandivanian kan? Betul ke aku eja ni ntah. Haha. Kalau tengok kat IG ramai yang decor rumah ala-ala scandivanian ni, aku suka konsep ni sebab minimalist, simple dan nampak tenang, tak serabut.

Kalau korang tengok design scandi ni, dia banyak guna warna putih, warna warna soft dan diselitkan dengan warna yg bright. Sangat cozy! Aku suka lahhh! Aku memang suka terang terang, that y langsir bilik aku kalau cahaya matahari naik, memang dah tak boleh tidur, tapi aku suka, aku suka cahaya tembus masuk bilik, biar terang, aku tak suka cahaya suram-suram. Kalau malam takpe. Kalau siang, biar nampak cahaya, rasa bersemangat. Hahaha. Siapa sama peel mcm aku?

Then, decor scandi ni, dia banyak main dengan material, wool, blanket, pillow. Jangan terkejut kalau atas kerusi tetiba ada selimut, ada bulu bulu, tu style okayyy! Hahaha. Mampuslah kalau mak aku datang nanti, habis semua selimut dia lipat. Hahaha. Nanti kena pesan awal-awal kat mak aku, nk style tau mak. Hahaha.

Bila nak design scandivanian ni, korang tak boleh lari dari daun daun hijau. Aku suka pokok, aku suka bunga, aku suka hijau. I love nature. Suami aku pun suka. Kami suka nature, suka hijau hijau. So tepat sekali decor scandi untuk rumah kami #poyo. Benda benda hijau ni sangat elok untuk mata tau. Segar rasa mata bila pandang hijau.

Cuba skali skala bila korang balik kampung, bangun pagi-pagi, tengok hijau, dengar bunyi cengkerik, best sangat kan! Aku suka feel tu. Susah nak dapat kat KL ni, so even sikit pokok yang aku dapat tanam, takpelah, janji ada. #tapimampukenakjagapokokni? haha

Lepas ni misi nak mencari pokok yang sesuai untuk ditanam dalam rumah, kita tak boleh suka suka hati nak tanam sebarang pokok tau, pokok ni tengok gak, ada yang untuk dalam rumah, ada untuk luar rumah, tak boleh sebarang sebarang. Kang mampus sume pokok.

Untuk bilik kakak, satu je aku inginkan, aku nak sediakan katil dia, dan nak sediakan playroom untuk dia, impian aku dari dulu lagi. Then nak sediakan dia 1 meja untuk buat homework, dan meja study dia. Kesian kakak sebelum ni study dalam keadaan tak proper. Hope lepas ni kaka boleh belajar atas kerusi elok elok. Sobs. 

Bilik kakak pun aku nak kekalkan decor scandi. Minimalist juga, tak nak serabut serabut. Nak cat dan cari wallpaper color pastel pastel. Aku suka sangat color pastel. Tenang je.

Untuk dapur, ni tempat aku, bila dah kahwin, percayalah, dapur tempat korang, orang tua tua selalu cakap, tak payah belajar tinggi tinggi, nanti duduk ceruk dapur juga. Eh tapi mana boleh dah mcm tu, belajar tetap kena belajar, tapi dapur memang tempat seorang perempuan, aku lah perempuan tu, suka sangat duduk dapur, dulu masa tak de Alfi, lagi lah, memang aku suka duduk dapur, ada je benda nak masak, ada je benda nak buat. Haha.

Dari dulu, impian aku, nak kan table top warna hitam. Alhamdulillah, dapat juga table top warna hitam. Yeay!!! Nanti aku update pasal dapur aku. Hihi. Cuma KC aku tak buat, hold dulu, kumpul budget. Hihi. Semua nak buat skali gus, tak de modal.

Aku cuma nak pasang shelf mcm tu je, cantik juga kan. That side adalah tempat baking aku. Hihi. Jangan kacau!

Untuk toilet, toilet aku kecik! Hahaha. Memang betullah dengan nama dia, bilik kecik, memang kecik betul. Xde design yang beriye pun dalam toilet, cuma rasa nanti nak buh pokok pokok yang kecil kecil. Kemahen tau, dalam toilet pun nak buh pokok, taknak kekurangan oksigen kekdahnyaaa. Hahaha.

Dekat IG, banyak juga pic aku save. Untuk rujukan nanti, minggu depan bermulalah hunting barang rumah kami, yeay tazabarrrr. Cari pun barang barang yang mampu milik je, hehe. Nak mahal mahal hakak takde budget lagi.

Yang penting rumah selesa. Wish me luck korang, nanti aku jemput korang datang rumah. Hihi.
Read More ->>

23 September 2017

BIOBAX Cool Therapy Minyak Untuk Sakit Belakang

Penawar Sakit Pinggang dan Lenguh-lenguh Badan


Sebenarnya, dah lama dah nak buat entry pasal Biobax ni, asyik lah lupa, busy dengan ntah apa-apa kerja, asyik tak sempat, dah alang-alang tak boleh tidur ni, moh lah menaip jap sementara si Alfi tu tengah lena tidur. 1st of all nak say thanks kat mommy Irra sebab dia yang bagi aku Biobax ni dulu, sebelum beranakkan Alfi. Agaknya selalu nampak aku update pasal sakit belakang, sakit pinggang, terus dia bagi aku try Biobax ni, aku selalu nampak iklan biobax ni, tapi tak sempat nak cuba. Last-last irra bagi, syiokkk lah! TQ mommy irra.

Tapi korang nak tahu 1 rahsia tak? biobax ni aku pakai 2 3 kali je, sebab nak jimat-jimat, selebihnya, laki aku yang pakai, dia memang suka sangat minyak-minyak mcm ni, orang pakai jimat-jimat, last-last dia yang habiskan. cheyyyy~ sabar jelah. Laki aku cakap minyak ni best sangat, dia selalu kerja kuat, bila sakit belakang, dia sapu je, terus rasa lega.
Kita ni bila mengandung, sangat risau kan nak pakai sebarang minyak dan ubat, tapi biobax ni korang jangan risau, memang minyak dicipta khas untuk ibu mengandung yang sering sakit belakang, tambah-tambah lagi yang dah sarat tu, i feel u, memang kerap sakit belakang kan, nak tidur pun tak selesa, dengan Biobax, korang spray, sapu, terus rasa kurang sakit. Rasa sejuk-sejuk, nyaman je.

Kenapa aku cakap jangan risau? minyak ni selamat untuk kandungan kita, bahan-bahan semua semulajadi. tak de bahan kimia. InsyaAllah selamat, memang lulus KKM.

Siapa yang SESUAI menggunakan BIOBAX ni?


Semua peringkat sesuai, lelaki perempuan, orang muda, orang tua, kalau suami korang balik kerja tu, lenguh-lenguh badan, boleh lah urut dengan minyak ni, mak ayah kat kampung, nk solat payah bangun, sapu dengan minyak ni, insyaAllah okay.

Selain dari sakit belakang, Biobax juga boleh merawat resdung, cara dia, sapu kat tapak tangan, sedut dalam-dalam, lagi satu, IF MENGANTUK, tengah drive, nampak biobax dalam handbag, sama juga, spray kat tapak tangan, inhale dalam-dalam, insyaAllah hilang menganduk, sebab bau minyak kayu putih tu buat kepala segar, hilang mengantuk.

Minyak yang mudah dibawa ke mana-mana.


Biobax ni datang dalam bentuk botol yang kurus dan panjang, senang tau nak bawa kemana-mana, sumbat je dalam handbag. Settle, then korang tak perlu risau dia tumpah ke apa, sebab dia datang dalam bentuk spray, bukan botol yang kita kena tuang atas tapak tangan tu, so tak perlu risau , handbag korang takkan ada bau minyak angin, HAHA.

Bahan-bahan Biobax :


- Eucalyptus Oil
- Habbatussauda Oil
- Olive Oil
- Za'faran
- Lemon Grass
- Halia Bara
- Kaffir Lime
- Pappermint
- Menthol Crystal
Di atas ni adalah senarai bahan-bahan yang digunakan untuk membuat minyak Biobax ni, semua bahan semulajadi, tiada lansung bahan kimia, insyaAllah minyak ni sesuai untuk semua. Details setiap minyak, korang boleh baca kat poster bawah ni okays!



Ni antara testimoni pelanggan Biobax, banyak lagi testimoni kalau korang nak tengok, google je, memang terbaik tau, ramai dah guna rupanya. Korang jangan lupa try juga!

Kalau nak beli, boleh contact :

Cik Faten
Whatsapp 0193191446

Harga sebotol Biobax Rm80 untuk 50ml.

Nampak je harga mcm mahal, tapi tahan lama, untuk something yang bagus dan natural, why not cuba kan! try lah orang! 
Read More ->>

19 September 2017

Rambang Mata di Lulu Hypermarket KL

Lulu Hypermarket Break Record For Longest Fresh Fruits Cake in Malaysia


Aku jarang join event macam ni, tapi bila skali skala tengok kek panjang macam ni, rasa WOW sangat! memang sangat panjang! Lulu Hypermarket cuba memecah rekod Kek Buah Terpanjang di Malaysia pada 16 September 2017 minggu lalu skali gus untuk memeriahkan lagi sambutan Hari Malaysia 2017.

Korang tahu tak sebelum ni kek terpanjang di Malaysia dipegang oleh siapa? Sebelum ni, Colmar Tropicale, Berjaya Hills dengan ukuran 90 meter panjang dan ketebalan 8sm pada tahun 2014. So, berjaya kah Lulu Hypermarket KL break the record? tengok dari gaya, macam boleh ni.

Masuk ke dalam Hypermarket, aku tengok kek ni sangat menyelerakan, dah lah memang tengah lapar. HAHA.

Haritu aku bawa anak-anak skali, dah lama tak keluar rumah weekend, skali skala bawak lah anak-anak jalan, pergi hypermarket je pun bolehhh~ hihi. Sebelum ni aku tak pernah singgah sini, just lalu je sebab nak pergi Jakel. haha. Harini tak memasal boleh masuk skali Lulu Hypermarket ni. 1st impression aku, Lulu Hypermarket ni BEST GILA! laki aku pun suka sangat!

Lulu Group Retail adalah rangkaian Pasar Raya Besar yang beroperasi sejak tahun 2000, Mr. MA Yousuf Ali adalah pengasas dan pengarah urusan dan pengarah urusan kumpulan yang ibu pejabatnya di Abu Dhabi. Lulu Hypermarket yang pertaman di Malaysia ni telah dirasmikan oleh YAB Perdana Menteri Malaysia pada 25 Jun 2016.

Ok, sementara mereka hias-hias kek tu, aku sempat terjah masuk dulu dalam Lulu Hypermarket KL ni, sempena Hari Malaysia Lulu buat sale up to 50% tau korangggg! 2 hari tu memang sale gila-gila! semua benda aku nak! haha.

Jom tengok apa yang best tu?

Lulu Hypermarket, barang rumah dan barang basah murah di KL


Lulu Hypermarket ni terbahagi kepada 4 seksyen tau, GF ada supermarket, Hot Food dan Dining Area. Tingkat 1 ada Ladies Department, Health and Beauty, Children and Baby, Saree and Ladies Footware. Tingkat 2 pula ada Men Department, Men Footware, Sports Home dan banyak lagi, tingkat 3 pula untuk bahagian Eletronik, barangan rumah dan IT and mobile.

Masuk je ground floor, korang akan masuk dalam supermarket dia, masuk je entrance, mata dijamu dengan pelbagai jenis coklat woi! gila betul. Macam-macam jenis coklat, murah pulak tu! Tobleron mini rm7 sahaja! Kit kat, kinder bueno, semua sale, murah!

Ada budak tu dah rambang mata, macam-macam dia nak, mak cuba tenangkan dia, ambil 1 saja. hahaha. FYI, coklat coklat ni ada yang di import dari luar negara tau!

geram betul dengan 2 ketul copy paste ni!
Ini baru korang tengok dalam gambar kan, in real memang besar sangat section coklat ni, kalau tak diikutkan diri yang sedang berpantang dari makan manisan ni, memang aku borong semuaaa!!!

Ferrero Rocher rm37.90 sajaaaa! Nutellah yang bapak besar 680g tu rm22 sahaja! pitammmmm!!! Nasib mak masih cuti baking, kalau tak dah lama borong.

Next kita pergi section BAKERY, our fav section juga! laki aku suka makan roti, dia memang tak boleh tengok roti, aku pun suka roti, rambang mata tengok roti yang fresh kat lulu ni!

Bukan ada roti je, ada kek kek, 1 whole, kek slice, pilih je nak yang mana, then ada puff pastry juga, semua puff nampak menyelerakan, harga? takde lah mahal sangat, rm2.50 gitu je, kalau puff tempat lain dah tak dapat harga mcm ni.

Then kita jalan ke bahagia Roastery, section ni pun best sangat!!! Rambang mata hoi! korang nak kacang apa, almond, pistachios dan lain-lain, Saffron pun ada dijual disini. Then nampak tak coklat yang colorful belah belakang tu, tu coklat timbang, tak semua pasaraya ada tau, import dari jauh tu.

Arabic Sweet pun ada, tak payah singgah kedai Arab dah, hihi. tak sebanyak kedai Arab, tapi yang ni antara yang best seller.

Nak beli biji kopi, punnn ada dijual di sini! best kan?!

Tepung kentuky, sale 50%, tak nak beli ke???? berbaloi-baloi.

Sushi lover? hello, ada tak? section ni pun laki aku suka! haih! semua dia suka ni apa cita, nampak tak badan laki aku dah naik balik, dia tengah nak ' makan ' skrg ni, stop diet kejap, sebab busy kerja, HAHA. Haritu nampak je sushi, terus terjah, beli crab stick salad, salad dia segar tau! harga pun murahhh!!

suka ye kakak! hehehe
rambang mata. hihi 

ibuu pose dulu lah, TQ kakak snap pic ibuu. hehe 

Sushi combo macam ni, baru rm12.50, murah kan!

Sebelah Sushi section, bahagian makanan basah, ikan, daging, ayam, kambing, semua hado! ikan fresh-fresh! senang kan datang sini, semua under 1 roof, mak suka! haritu aku beli, ada rm5.99 jer per/kg. Murah kan!

Kalau di Hypermarket lain, korang mcm ragu-ragu nak beli Chicken Slice or chicken roll ni kan? kat sini tak perlu ragu-ragu tau, semua HALAL! Rm2.99 saja per 100g, murah! Perisa pun ada macam-macam, ada chicken with curry, chicken with cili dan mcm mcm lagi lah, korang pergi lah Lulu tengok sendiri okay! Letak dalam sandwich sedap, ala-ala Subway. hihi.

Ini lagi 1 bahagian yang aku suka, ko jangan ingat kat pasar chow kit je ada paste paste mcm ni, kat Lulu pun ada uols! senang sangat kerja memasak, campak je semua settle, tiada alasan tak cukup masa untuk masak ok! Garlic chop, paste kunyit, cili boh, Onion paste, semua hadooo!

Then tak cukup dengan itu, kimchi pun hado, acar nyonya, cencalok, semua hado! pilihhhh saja mau yang mana satu!

Apa ramai-ramai niii, penuh nya bahagian Hot Food ni! makanan PANAS! hahaha. agak-agak lapar, singgah kejap kat bahagian HOT FOOD, laki aku pun suka bahagian ni, ko cakap nak makan, apa? ayam panggang, nasi briyani, mee goreng mamak, capati, tosai, sume hado! Alahai~ kenapa best sangat ni!

Haritu boleh pulak dia buat sale 50% untuk tandoori chicken, dari rm6.90, tinggal rm3.45 je, dah lah sedap pulak tu! cukup rasa, nanti korang datang tau singgah sini, nasi briyani ( nasi sahaja ) sebekas petak tu baru rm3, murah sangat ni!!!

Sebelah Hot Food, ada pulak juice buah! FRESH! Aku tak pernah rasa Almond milk, try lah 1, memang sedap, rm4.50 saja, korang kalau lah kata malas sangat nak buat jus buah, tapi nak minum air buah, datang lah sini! mmg murah tau! segar-segar pulak tu. rambang mata tengok juice. haha.

Bahagian buah-buahan juga, membuat mak rambang mata, nak cari buah organic, pun hado. kiwi, anggur, nenas, eh semua ada lah! Strawberry dia uols, merah ranum, nampak sedap dan segar sangat! geramnyaaaa mak!!! Buah atas pavlova sedap ni.

masuk pula bahagian cheese, whipping cream, pun murahhh! rasa nak pengsan duk sini. best!

OK then jom naik ke next floor, next floor bahagian Fashion, apa yang ada kat bahagian fashion ni?

murahhh! biasa rm11.90
Kat bahagian ni ada jual perfume, toiletries, dan yang ni pasti semua suka, HANDBAGGGG! bermacam fashion handbag yang ada, cantik, pilih je nak yang mana, ada juga yang sale up to 50% juga.

bag sale 50%
Lepas handbag, terus terjah bahagian ladies, ada jual baju bajan, pakaian dalam, seluar skirt dan lain-lain lagi.

Man Department, macam biasa lah, t-shirt, jeans, kurta, baju melayu pun hado, skali gus beli kat sini, tak perlu nak keluar banyak-banyak kali cari barang. 

Kids department! Ampunnnn, ni aku suka! cantik sangat semua baju-baju, gaun, seluar, kakak terus rambang mata, macam-macam baju dia ambil, tapi ibuu tak beli pun, hihi, next time lah ye kakak, kita beli. Kakak macam dah ada yang perkenan tu.

kakak suka saree. hehehe
Next kedai Saree, sekarang menjadi trend kan, buat baju kurung menggunakan kain saree, kat sini pelbagai jenis design saree pun ada, nak kain yang macam mana, berat, ringat, tebal, nipis, blink-blink, plain, semua ada, yang ready made pun ada.

berpinar mata aku tengok kain sari, cantik sangat ni, tapi fikirkan kain banyak dalam almari yang masih menjadi tukun, so mari kita lihat sahaja lah kain ni. hihi.

ko tengok Iena, sempat lagi tu try sari, kalau dah bakat model tu ada dalam diri, pakai apa pun nampak cantik si Iena ni, haha. Pose tu kena je dengan dia. Ada lagi 1 kain saree yang Iena pakai, penuh batu permata, berat, memang cantik, tapi harganya pun cantik, sampai 1k. pitammmmm.

Saree rm1K
Untuk yang nak ke toilet, nak berhenti solat sekejap, boleh ke tingkat 3, tingkat 3, lulu ada sediakan tempat solat. Bagus kan, dah settle solat, boleh sambung shopping. hihi.

Habis tour kami di Lulu Hypermarket, so kembali ke perkarangan depan store, kami nampak kek dah siap di hias, whoaaaa, panjangnyaaaaaaaaaaaaaa. Untuk mengesahkan percubaan untuk memcah rekod ini, pihak Malaysia Book of Record telah datang untuk ukur sendiri kek ini.

dengan rakan blogger yang lain.
DANNNNNNNNNNN TAHNIAH Lulu Hypermarket kerana BERJAYA memecah rekod Malaysia, kek bukan lah sepanjang 120meter, tetapi 123.3 meter!!! yeayyyy! dengan ini, rekod terbaru untuk kek terpanjang di Malaysia dipegang oleh Lulu hypermarket!

Dengan pecahnya rekod ini, Lulu hypermarket bukan saja lebih terkenal, malah skali gus meningkat kan imej di kalangan Rakyat Malaysia. Tak cukup tu, hasil jualan kek ini pula akan didermakan kepada rumah Amal Chesire Selangor. Tahniah.

Ok, ada yang tanya aku, macam mana kalau nak tahu Lulu Hypermarket ni buat SALE mcm ni lagi, ala senang je, apa susahnya, kan ada IG dan FB, korang follow je, nanti apa-apa dorang akan update di sana, follow rapat-rapat, dengar cerita untuk Hari Deepavali nanti pun ada sale juga.

ok lagi 1 info, kalau korang nak datang sini, jangan risau parking tau! Masuk je dalam parking LULU HYPEMARKET, rm4 sahaja per entry! murah kan!!!

So jangan lupa datang shopping kat sini, memang best! Lengkap semua, dari bahan kering, basah, baju bajan, kasut, kelengkapan rumah, semua hado! come come, laki aku siap cakap, lepas ni kalau hari Jumaat, rehat lama, boleh lah datang lulu beli barang basah, haha. Baik bosh!

So, for more info, boleh follow :

Instagram: @luluhypermarketkl

Lulu Hypermarket
Alamat : Jalan Munshi Abdullah, Kuala Lumpur
Waze / Google Map : Lulu Hypermarket Capsquare KL
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...