Image and video hosting by TinyPic

04 October 2017

Langsir Murah Dan Cantik Kaison

Sebelum momentum hilang, mari kita update laju-laju. Lepas beli langsir kat kaison haritu, iols terus pasang uols. tak basuh, haha, nampak tak excitednya macam mana. kofff. I pilih langsir corak " rimba " hahahaha. tanah putih, daun-daun ada bunga-bunga pink sikit. Laki aku kata, memang anak cikyah betul. hahaha. Ritu masa beli pokok tipu kat Ikea pun dia cakap, " haih memang anak cikyah ni " hahaha. sebab mak aku memang suka pokok pokok bunga ni.

Aku rasa mcm langsir ni kena sangat dengan tema rumah aku yang hitam putih tu, nampak seri sikit bila nampak bunga pink pink tu. Seghonok rasa.

Aku beli rail tu kat ikea, Rm19.90. beli double rail. sebab belah belakang tu aku nak letak langsir putih jarang tu, itu pun beli kat ikea, rm24 je, murah kan! Dapat 2 pieces.

Rail tu, bontot hujung dia tu lain harga tau, bukan skali, bape rm eh, lupa dah, belas-belas je kot.

Full view, aku sangkut rail memang tinggi dari frame tingkap, sebab nak nampak kan effect rumah besar, konon, ahahaha. Langsir ni labuh sikit, sampai lantai, nanti mak aku datang, nak suruh dia potong sikit. haha. Mak jugak kena.

Langsir ni antara yang paling murah kat kaison tu, ada banyak corak lagi, yang ni paling aku suka dan murah, kain dia tebal juga, cantik material dia. Rm36.90 1 pieces. aku beli 2 lah. Tapi ngek pun 1, beli kat ruang tamu je, bilik tak beli. HAHAHA. sabor jelah! OK tak pe, bilik nanti kita cari lain lah. slow slow.

Ni belah belakang langsir, aku tak tau dia guna kain jenis apa, lupa pulak nak tengok, tp bagi aku, okay lah, kena dengan harga, terus pasang, SIAP! tak payah nak upah-upah orang jahit. Mudah kerja! Korang yang rasa rasa nak tukar langsir tu, boleh terjah Kaison tau, hehe, banyak lagi design lain cantik cantik.

Ni antara item yang aku beli kat kaison haritu, Bangau pink, kaktus, frame. hahaha. Lama sangat dah nak beli Frame Quote cm ni, finally dapat juga beli untuk rumah sendiri, bahagianyaaa rasa. hihi. Bangau tu acah acah je letak situ, nanti nak cari benda lain utk letak atas shelf ni.

Shelf ni rm39 je kat Ikea, murah kan! aku tak suka yang besar besar sangat, semak, rumah aku kecik je, yang ni simple.

Harini aku dah beli Mesin basuh, microwave, vacum kat lazada, tazabar tunggu barang sampai, hihi. Complete je semua, dah boleh pindah masuk rumah dah, yeay! Nanti aku update lagi, jangan terkejut pulak aku beli mesin basuh kat lazada, aku sume benda beli kt lazada, handphone, deep freezer pun beli kat lazada. senang, mudah, murah, jimat. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. cantik!! suka tengok langsir tu! IQ pun suka tengok langsr dekat kaison, bedsheet dia pun nampak cantik, nak aim nanti

    ReplyDelete
  2. Rail tu ikut saiz tgkp ye ra.. klu mcm 1 tgkp cmne.. leh adjust ek.. aku plan nk beli rail ikea gitu jgk..

    ReplyDelete
  3. cantik..masuk kaison rambang mata tgk

    ReplyDelete
  4. lazada pun ok kan sama je brg2 kat luar.kalau murah tu rezeki berganda prg panggil..hehehe..bestnya dh dpt pindah umh sndiri..happy for u sis

    ReplyDelete
  5. ok murah giler.. yg jue tgk ritu rm69.. yg ni lagi murah.. tobat kena terjah kaison lagi.. hahahha

    ReplyDelete
  6. Rail tu klu pasang langsir xyah pin blkg tu eh? Aku pening juga nnti nak pindah. Wow, mesin basuh beli lazada. Hoho. Aku nsblah mesin basuh dpt hadiah.

    ReplyDelete
  7. yeayyy langsir dah pasang. ciknaa pun pakai kaison je ra. murah tp kualiti best!

    ReplyDelete
  8. Cantikkk. Berkenan pulak tengok 😊

    ReplyDelete
  9. cantiknya..nnt nk terjah la jgk kaison tu, ritu beli langsir kat mr diy, harga lebih kurang je, cantik jgk tp kain dia nipis..

    ReplyDelete
  10. saya pun beli langsir kat kaison je. murah dan lawa.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com