Image and video hosting by TinyPic

09 October 2017

Review GabaG Cooler Bag Khas Untuk Ibu Berkerjaya

Cooler Bag Besar dan Best


Berkerja bukan alasan untuk kita tidak terus berikan yang terbaik untuk anak, bukan alasan untuk stop untuk terus susukan anak dengan susu badan. Aku dulu nervous tau, boleh ke aku? boleh aku terus susukan Alfi sampai dua tahun, boleh ke aku pam susu di office, macam mana nak handle susu ni, mcm mana cara nak simpan susu. Tetiba aku mcm stress. HAHA. #itupunnakstress.

Apa gunanya google kan, masa dalam pantang, hari hari aku google, " macam mana cara nak pam susu di office " " macam mana nak handle susu ibu " " macam mana nak bekalkan susu kepada pengasuh " semua benda aku google. Sampaikan cooler bag pun aku google.

Memula aku pakai cooler bag yang biasa tau, cooler bag tu kecik, tak muat, so aku dah macam pokok krismas, banyak gila beg kena bawak, penuh tangan kiri kanan. Aduhhhh. Dan lucky! ada yang suggest aku GabaG! Siap bagi aku seketul GabaG ni untuk cuba. Aku pun apa lagi, laju jelah memilih.

Then aku pilih Gabag Tristan!!! Hello Tristannn!!! Tq for helping me. hehe.

Cooler Bag Tahan Lama


Harini request, esok terus sampai, cepat betul servis mereka ni, Aku ingat apa benda yang besar sangat sampai ni, rupanya Gabag aku. Gabag ni datang dengan transparent untuk cover dia. Boleh buat beg balik kampung ni. hehe.

Then dengan pembelian bag Tristan ni, korang akan dapat 2 ice pack. Berbaloikan! Tak payah nak fikir nak beli ice pack ( gel ) lagi.

Cuba tengok picture yang aku snap tu betul-betul, aku puas hati sangat dengan Gabag Tristan ni, jahitan kemas, bag dia besar, boleh sumbat mcm mcm, serius aku suka, bila ada bag besar ni, tak payah lah nak bawak banyak-banyak bag dah kan. dan yang paling penting, bag ni TAHAN LASAK! buat lah mcm mana pon.

Banyak lagi bag lain from GabaG ni, terpulang kat korang nak beli yang mcm mana, aku suka yang besar gabak. senang. ada jugak yang mcm backpack, ada sling dan starter kit. Design pun mcm mcm hado, pink, hitam, brown, moomoo. Pilih saja!

Gabag Tristan ni dia dtg 2 in 1. Untuk bahagian cooler, korang boleh cabut, kalau tak, just biar jelah dia melekat. Bagus kan! Aku suka! HAHA.

Beg ni punya besar, korang sampai boleh sumbat laptop 14inci tau. memang besar. Sesuai lah untuk kita yang berkerja ni, nak angkut laptop, nak angkut pam susu, semua dalam 1 bag, senang.

Cantik kan? simple je, senang nak bawa ke mana-mana, if nak keluar lunch, bawak handbag, tak perlu bawak bahagian cooler tu, boleh cabut. bawak bahagian tote bag saja.

See, sebelum aku pakai GabaG, mcm mcm bag aku bawak wei, mcm pokok krismas dah, bag botol. bag untuk ice pack, bag makeup, handbag, beg meniaga. HAHA.

Lepas pakai GabaG, see! Tidak lagi pokok krismas, hahaha. Senang, semua sumbat sekaligus dalam 1 bag, tak payah risau nak tertinggal bag ke hape. mudah! 

Ni bahagian dalam boleh sumbat beg duit, losyen, pam susu, botol susu, semua boleh lah! sbb mmg besar, dlm bag ni ada 2 compartment. Sebelah boleh letak laptop or dokumen, lagi satu compartment boleh letak beg duit or segala. So tidak lah bercampur kan.

Aku selalu guna ice brick ni, lepas pam susu sesi pertama, aku akan simpan semua bekas dlm beg ni, tak perlu basuh, senang untuk aku guna untuk pam sesi ke dua nanti. Okay, nak bagi tahu korang perkara penting ni, cooler bag ni, boleh tahan sejuk selama 16jam tau! 16jam! lama kan! so senang bawak susu pagi pagi bagi ke pengasuh, dan balik pun boleh simpan susu dlm ni, suhu akan kekal sampai korang sampai rumah. Tak perlu risau.

Yang penting, bekukan betul betul ice gel pack atau ice brick ni okay!

untuk cooler bag ni, boleh muat 10 botol tau! memang besar! mcm Alfi, aku hanya bekalkan 5 botol je, 3 EBM, 2 susu fresh. Abaikan number yang tunggang langgang tu, nanti aku akan tulis number lain untuk bagi ke pengasuh.

Ni gayanya kalau korang cabut cooler bag tu, just tinggal tote bag, masih nampak style kan, hahaha. Kalau nak keluar lunch ke hape, tak perlu lah nak hangkut skali cooler bag tu, just cabut dan simpan kat office. senang! aku suka sangat GabaG ni, sangat berguna, tahan lasak, TQ Gabag!

Korang kalau nak beli Gabag, boleh terjah

Follow Instagram : BfBabyRoxx

So, pilih lah mana yang berkenan di hati ya! hehe. okbai!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. Wehhhh best.. Mcm nak g usya gaq lah, usya je tau, haha~~

    ReplyDelete
  2. Gabag mmg best..lg kalau utk simpan susu..beg pn style..yg x best nye tulisan gabag sikit punya besar..nmpk sngt beg susu..huhu..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com