12 October 2017

Review Goat Milk Series 2017 Korean Girls Skincare Method

Dapatkan kulit yang sihat dan glowing seperti wanita Korea


Hai, kita datang lagi, review produk, korang jangan lari okay! mari sini baca entry aku, kalau bab deko rumah, kemahen korang sampai beribu view, hahaha. Harini nak cerita pasal Korean Skin Care. Siapa tak suka Korean Skin Care kan? semua suka, aku pun suka.

Korean Skin Care sangat banyak, tapi harini aku nak cerita pasal produk Gobdigoun. Gobdigoun ni adalah produk yang berasal dari Korea, mereka ada store di Myeong-dong, Seoul, South Korea, in LG Brand Skin Care Product Store. Gobdigoun is establish since 2010.

Gobdioun ni adalah produk yang sangat high quality dan price pulak dari middle sampai lah ke higher range. Nak tau tak, produk Gobdigoun ni pula sangat popular di Negara lain seperti China, Taiwan dan Japan. Best selling product is 24K Golden Cream of Placenta Power and Placenta Cellulose Gel Mask. So now, mari lah popularkan Gobdigoun di Malaysia pula.

Aku dapat 8 produk dari Gobdigoun! TQ Gobdigoun! Suka sangat! Aku terima barang ni 3 minggu lepas, aku tak terus review pun, aku cuba dulu kat muka aku, then baru lah boleh review. Apa yang aku nak bagitahu, semua produk ni sangat best!

Apa yang aku dapat :

24k Golden Cream of Placenta Power
Gobdigoun Aging Corrector Skin Milk Conditioner
Gobdigoun Aging Corrector Skin Milk Facial Lotion
Placenta Power Aging Corrector Eye Cream
Placenta Bio Cellulose Gel Mask
Water Balloon Mask ( Aqua and Whitening )
3D Black Science Mask


Tapi harini aku nak cerita tentang Skin Care product je, untuk mask, aku akan buat entry lain ya. hehe. OK jom mula satu persatu! get Excitedddd!!!

Placenta Power Aging Corrector Eye Cream ( 10ml )


Gold Syringe with clear plastic nampak sangat expensive! Ya Ampun, i like it so much. Bentuk eye cream ni ala-ala syringe, gold syringe okay! mcm nak suntik botox kat muka puler rasa. Nak guna pun sayang hoi! HAHA. Kalau dah nama corrector eye cream, packaging pula dalam bentuk jarum suntik botox, korang agak-agak cream ni untuk apa? hehe.

Of course lah untuk mencantikkan mata, tegangkan kulit mata dan juga mencerahkan. Tak semestinya pakai di bahagian mata sahaja, boleh juga di tempat lain, yang ada garis-garis halus tu.

Kotak putih, bersih, memang nampak sangat exclusive dan mahal.

Bukak je kotak, whoaaaaa, tak berkerdip mata, i love it so much! *muahciked

Product Features

Placenta Power Aging Corrector Eye Cream is effective in almost everytype of wrinkle on your face such as forehead lines, crow's feet, eyebag, mouth frowns and vertical lines, tear troughts, neck lines and n asolabial folds. Placenta Power Aging Corrector Series provides the nutritious placenta protein refined from the Austrialian ovine placenta.

Pada mulanya, aku ni main terus je picit, lepas tu tak keluar, dah lah terketar tangan pegang fon sebab nak snap picture, rupanya dia ada lock system, ok this is so good, sebab kalau tertekan, tidak lah habis terkeluar semua cream. good good!

Untuk unlock, korang kena twist kepala dia, then picit, baru eye cream tu keluar.

dah unclock, then picit, baru lah keluar, hehehe.

Eye Cream ni thick tau, tapi bila apply kat mata, tidak lah sticky sangat, dia cepat meresap dalam kulit, dan bila pakai bedak, tak cakey pun bahagian mata tu, helokkkk je! Cara pakai, kejap lagi aku ajar kat last entry okay. ok NEXT!

Gobdigoun Aging Corrector Skin Milk Facial Lotion ( 100ml )


Next kita terus kan kepada Milk Facial Lotion, produk ni adalah salah satu new product dari Goat Milk Series tau. Kenapa mereka guna Goat milk? sebabnya, Goat milk which is a natural moisturizer as it closes to the natural pH of human skin so can absorb easily.

Semua ingrident dia natural, memang Goat Milk extract from New Zealand dan di proses di Korea.

Packaging pun awesome, simple.

Apa kegunaan Skin Milk Lotion ni?


Untuk repair dry, dull dan itchy condition of skin. Memberi kelembapan kulit dan juga mencerahkan kulit. ( moisturizer )

Product Features

Included argan oil(plenty of oleic acid and vitamin) are avocado oil (plenty of essence to boost the balance between skin oil and moist . Besides,goat goat milk extract,maintain elasticity and gloss of your skin. Futhermore, niacin-amide, vitamin c and white flower complex extracted from peony flower,lily of the valley flower and lily magnolia flower provides whitening function for you.

Texture tak thick sangat dan senang absorb dalam kulit. 

Gobdigoun Aging Corrector Skin Milk Conditioner ( 150ml )


Masa mula-mula belek produk ni, aku pelik, conditioner? apekah? untuk rambut ke? noob gila rasa, hahaha, rupanya conditioner ni function dia sama mcm toner, kita guna as toner, lepas cuci muka, pakai Skin Milk Conditioner pulak.

It is rich in Epidermal Growth Factor (EGF) which is good for beauty care and whitening of skin.
Goat Milk Protein Extract of goat milk (are biologically simiilar to human's breast milk) are easily absorbed into skin for softer skin.

Niacinamide, Vitamin C & Flower Complex substances (eg peony flower, lily, magnolia flower) helps in brightening of skin.

Texture mcm air, clear liquid, bau mcm bau lemon, tapi tak kuat, just nice.

Aku memang guna ni selepas cuci muka, lepas 2 minggu aku try product ni, seriously, no more dry skin! Kalau tidak, skin aku sangat dry, sampai jd kasar di bahagian tepi hidung ni, T zone is oily, but bahagian lain dry, can you imagine, hallah3.

Tapi lepas pakai set ni, hilang dry skin, hilang oily skin. Best lah weiii! plus nampak kulit cerah sikit. ini serius, tak tipu! ok next!

24k Golden Cream of Placenta Power ( anti-wrinkle whitening )


Weiii! nak bagitahu korang ni, ini adalah BEST SELLING product tau! Ampunnn, bertuahnya aku kerana memilikinyaaa. HAHA. Ingredient dia sangat lah best, 600mg Australian Sheep Placenta, 99.9% 24K Gold, Aloe Vera, Shea Butter, Hyaluronic Acid, and more.

Fancy Packaging! * droolllllllllllllllllll * 

Wei! serius ahhhh! packaging dia, aku terpaku, terpana tau melihat packaging dia, sangat santik!!!! Gold color again, i love Gold! i love it so much! u are never get wrong with GOLD! cewahhh~ Bila pakai gold, terus nampak mewah, bila apply gold, terus nampak exclusive!

see! see! packaging gold, detailing, " skirt " dia tu, hallah3, cantik sangat awak ni! datang pula dengan super small spoon untuk " cedok " cream tu, eeeiii, rasa nak gigit lah awak ni, cute sangat!

Untuk buka, korang kena unscrew cap dia, dia lock disitu. and then baru lah korang akan nampak golden cream dia.

colek sikit cream, letak di tangan, and WOW! golden flakes dia sangat banyak! tak kedekut okay! bersepah golden flakes dia wei! product ni light je, tak thick, gel texture.

Bila apply kat muka, rasa sangat segar, best gila, bau pun bau fresh, tak tahu nak describe mcm mana, yang penting takde pulak bau goat, bau dia menyenangkan lah senang cerita. sangat mudah absorb dalam kulit, dan golden flakes tu juga sangat cepat meresap dalam kulit. so idok lah kulit korang nampak glitter glitter, HAHA, jangan risau okay!

Lepas apply kat muka, rasa muka glowing tau! serius!

see, cepat absorb, tak melekit. me likey!

Kalau korang ada problem with uneven skin tone, tona kulit tak sekata, dull skin and ada masalah oily and dry skin, ini lah product terbaik! sebab dia memperbaiki dua-dua masalah ni. Plus, anti wrinkle and whitening.

Lepas apply, aku sangat suka sebab kulit rasa sangat moisturizing and glowing, rasanya sebab golden flakes tu lah. Skin aku dari sehari ke sehari rasa sihat tau. Memang bagus lahhh placenta sheep ni!

Ingredients

600mg Australian Sheep Placenta
The star ingredient of this face cream is the Australian Sheep Placenta that is purebred in a pollution-free environment. Sheep placenta has amazing effects on the skin and body while consumed as a supplement. It’s not different being used as a face cream. Sheep placenta has the ability to moisturise, promote collagen growth, enhance skin elasticity and firmness, and also prevents wrinkles and fine lines.

99.9% 24K Gold
Used in skincare, gold is known to help drain the skin of toxins and brightens up the complexion. Not only that, it also helps to cleanse and stimulate skin whitening – resulting in translucent, bright skin.

47% Centella Asiatica Extract and Fermented Yeast
Both these ingredients work together to regenerate and repair damaged cells, moisturises skin and repels fine lines and wrinkles. This will result in smooth, bright skin.
Aloe Vera, Sunflower Seed Oil, Shea Butter, and Hyaluronic Acid

All of these products are well known for their moisturising properties. The Sunflower Seed Oil and Shea Butter is good for intense hydration of the skin, whereas the aloe vera and hyaluronic acid works to seal in the skin moisture. Not only that, hyaluronic acid is also good for balancing the oil secretion on the skin.

Ok, mari aku tunjuk macam mana nak guna produk ni.
*sila abaikan dark circle, haha.

1. Cuci muka sebersih-bersihnya, apply Gobdigoun Aging Corrector Skin Milk Conditioner. Use as toner, letak atas kapas, then dap dap pada muka.

2. Let it dry in 5sec or 10 sec, then teruskan apply Gobdigoun Aging Corrector Skin Milk Facial Lotion. Picit 1 pump je pada jari, tak perlu banyak. sapu seluruh wajah. Dia sangat cepat absorb dalam kulit.

3. 24k Golden Cream of Placenta Power, colek lebih sikit, sapu rata pada kulit, urut muka lembut lembut sampai golden flakes tu hilang, alaaa 2 3 kali urut hilang dah golden flakes tu, haha.

4. Then " suntik " mata korang dengan Placenta Power Aging Corrector Eye Cream, hahaha. Picit eye cream, 1 pump je cukup untuk 2 belah mata, urut naik ke atas, lebih elok kalau buat lazy 8. boleh juga sapu pada garis-garis halus tepi mulut tu, ko kan kuat senyum, nampak garis kt tepi mulut. HAHAHA.

Then korang boleh makeup seperti biasa, pakai cc cream, bedak, maskara, eye shadow, blusher and lipstik, SIAP! muka nampak glowing, sihat! serius sangat best! aku suka!!!! Ni review ikhlas tau, bukan main-main. haha.

Ok lah, panjang sangat dah review ni weiii! cukuplah aku rasa, kalau korang nak beli product ni, tak payah lah jauh-jauh pergi Korea, boleh je beli online. but IF korang nak jalan-jalan ke Korea, boleh singgah di store mereka :

LG Brand Store, Beautiplex and Gobdigoun's physical store in Myeong-dong ,Seoul. 

Gobdigoun Store:
Address : 22-10, Chungmu-ro1ga-gil, Jung-gu, Seoul
Open hour: 0900-2300

Beautiplex Store:
Address : 26, Myeongdong8ga-gil, Jung-gu, Seoul, Korea
Open hour: 0900-2300

Untuk pembelian online, korang boleh terus order di Facebook Page mereka


just message, mereka sangat responsive. Bayaran boleh dibuat menerusi Paypal akaun.


More info, boleh follow

instagram : gobdigoun9

Tq for reading korang! Tahniah buat yang mampu baca sampai habis entry. hihi. 
xoXo. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...