Image and video hosting by TinyPic

04 December 2017

Tiba-tiba Rasa Ingin Memiliki iPhone 8

Kelebihan iPhone 8


Sebagai seorang blogger yang aktif di media social, aku memerlukan satu smart phone yang sangat canggih, HAHA. Bukan saja blogger, aku juga part time baker, so memang phone kena canggih, karang order masuk banyak, hang pula phone aku dan aku memerlukan phone yang camera dia cantik, senang nak snap picture. Ada kamera canggih pun, kadang-kadang malas nak guna. hihi.

Dari dulu aku pakai Samsung ( android ), samsung bagi aku sangat user friendly, sangat mudah nak digunakan dan banyak apps yang memudahkan kita.

Kalau diikutkan, banyak kali juga aku tukar phone tau, boleh dikatakan beribu duit habis beli phone, tapi aku tak pernah habis more than 1.5k untuk beli phone, sebab bagi aku, beli phone mahal mahal sangat tu membazir, aku bukan orang kaya, beli phone pun semua pakai duit sendiri, mak papa tak bagi duit untuk beli phone, and till now, aku beli phone pakai duit hasil titik peluh aku sendiri. Bangga tau! hehehe.

Lepas bersalin kan Kakak Sophea, aku start pakai Samsung Note, aku suka Samsung Note sebab besar, screen dia besar, nak snap picture tu puas, nak tengok video puas, dan nak update blog di phone pun senang. SUKAAA!!!

Smart Phone Camera Yang Canggih dan Berkualiti


Dulu, bagi aku Samsung jelah yang best, tapi sejak dua menjak ni kan iPhone pun dah mula keluarkan phone yang screennya besar, salah satunya iphone 8. Aku jadi jatuh cinta pula dengan iphone 8. Lepas tu datang pula dengan color Gold, NANGIS!!! Cantik sangat!!! Sejak dari itu, mulalah aku duk survey je iphone 8 Malaysia
Sebelum ni tak suka iphone, tapi bila tengok iPhone 8, aku jadi suka pulak. HAHA. Dulu tak suka iphone sebab screen dia kecil, dan pada aku dia tak berapa user friendly, sebab dia hanya ada satu button je. Dia takde button back, macam aku, aku suka button back. hahaha. ( Nak juga phone yang button banyak-banyak, luls ) tapi apalah sangat dengan button, nanti dah biasa, ok lah tu kan.

Selain Screen besar 4.7inch dan body dia full metal nampak sangat elegant dan mewah. iPhone 8 ni juga adalah water and dust resistant tau. Itu yang sangat best! tak perlu risau dah kalau tetiba anak celup phone dalam air, hehe.

Ok jom tengok camera iPhone 8 pula, now iPhone pun dah ada dual camera, kalau dah dual camera, memang lagi cantik lah korang gambar dia, lebih terang dan sharp. Camera belakang iaitu 12mp lengkap dengan phase detaction autofocus, IOS dan quad LED ( dual tone ). kamera depan untuk selfie juga penting, 7mp tau! so picture selfie pun sangat berkualiti.
Kalau korang rajin, pergi google iPhone 8 camera tips and tricks, lagi best tau! leka tengok video tu.

The iPhone 8 has one primary 12MP camera on the back with an f/1.8 lens and optical image stabilization. The Plus adds one more with a f/2.8 aperture. Both the 8 and 8 Plus have 7-megapixel selfie cameras.


Lagi satu, apa yang buat aku sangat teruja dengan Iphone 8 ni, sebab teknologi wireless charging akan datang, hoiii hebat sangat ni! tak payah sibuk nak berwayar-wayar panjang panjang, memang best lah wei! letak je phone or ipod korang di atas pad charger tu, then tinggal je. hehe. Kapasiti bateri iPhone 8 adalah 3000mAh. So bateri agak tahan lama.

So overall, jom lah kita survey harga iPhone 8 Malaysia ni, aku tak sabar nak tunggu, nak kumpul duit dan nak beli iPhone 8 ni, tetiba jadi gedik pula nak pakai iPhone. hehe. Lama sangat dah pakai Samsung, kadang-kadang apa salahnya kita bertukar angin kan, dan lagi 1 aku rasa, invest untuk iPhone 8 ni sangat berbaloi, sebab camera cantik, phone canggih dan tahan lama, dan lagi satu, iPhone is popular too. HAHA. Nampak agak WOW bila pakai iPhone. So, marilah kita menabung. hihi. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com