Image and video hosting by TinyPic

19 January 2018

Tips Berdiet Tanpa Lapar Dan Kurus Dengan Sihat

Berdiet Tanpa Berlapar dan Selamat Dengan C-TriMax


Assalamualaikum korang, hai! aku rasa semua pun tahu " journey diet " laki aku kan, siapa pengikut setia IG dan FB aku, mesti tahu, hihi. Now dah lama tak update pasal diet laki aku, sebab dia dah tak diet! hahaha, badan dah naik balik. Bukan perempuan je yang badan cepat naik kalau tak jaga, lelaki pun sama tau!

Umur makin meningkat, kadar metabolisma makin menurun, laki aku sendiri akui, rentak diet pun dah kena ubah, kalau dulu before 30, dia diet relax je tak payah makan nasi lansung, boleh buat atkins senang-senang je, tapi now, dah tak boleh, perut cepat sebu, cepat masuk angin, sakit kepala. Itu maknanya ketosis sedang berlaku, tapi dia tak tahan sakit kepala dia kata, haritu hampir nak demam.

So malam tu dia makan nasi, baru OK, lols. Dasar!

So aku pun fikir, laki aku kena ada " pembantu " untuk proses diet kali ni, kesian pulak aku tengok, sebab petang je dah lembik, sakit kepala, perut sebu. Laki aku tak lah naik berat sampai 120kg mcm dulu, tapi naik juga lah sebab aku notice perut dah kedepan balik. haha. Dia kata seluar dia masa " kurus " haritu dah mula tak muat, means gumuk lah tu. hahaha.

Pembantu Diet : C-TriMax ( C3 )


Hari pertama minum C-Trimax, laki aku kata dia tak rasa lapar, perut rasa selesa dan kenyang, tapi still membuang mcm biasa, maknanya walau tak makan, kita still membuang, sebab C-TriMax bantu buang toksin dalam badan kita. Elok sangat minum kalau korang jenis banyak toksin dalam badan.

Bagaimana untuk mengetahui badan banyak toksin :

- Sering berasa letih

- Berat badan susah turun

- Mulut berbau

- Sembelit

- Daya ingatan lemah

- Alahan atau sinus

- Masalah kulit

Atas ni tanda-tanda bandan banyak toksin, so kalau korang ada tanda-tanda ni, sila lah detox ya! bahaya tau!

So meh nak cerita lagi kat korang pasal C-TriMax ni, APA ITU C-TRIMAX?

Aku lebih suka panggil produk ni adalah ' pembantu ' untuk kurus, bukan ubat kurus, sebab dia bertindak sebagai FAT BURNER, apa itu far burner, dia bantu mencairkan lemak, tanpa perlu susah payah bersenam, TAPI! digalakkan bersenam lah, tak perlu ke gym bagai, cukup jalan saja, buat kerja rumah, kalau rajin, jogging depan rumah, seminggu 3x, 20minit, cukup lah, lagi cepat lemak korang terbakar.

Nak bersenam memang malas, tapi dapat keluar peluh tu best woooo. feel bila rasa peluh merecik keluar.

SENAMAN CARA SUAMI SAYA,
laki aku, dia skrg memang tak pergi gym, tak sempat, dari pagi dia di Cafe, petang ambil kakak sophea sekolah, balik rumah masak, then rush ke cafe semua, so bila masa nak bersenamkan, tapi dia bijak, malam lepas balik dari cafe, dia akan kemas rumah.

Tiap malam dia akan menyapu rumah, basuh kain, sidai kain, mop rumah, dan 2x seminggu cuci bilik air, itu lah cara dia bersenam, sebab dia kata cara tu je dpt keluarkan peluh, kalau tak, memang tak bersenam.

Aku yang isteri ni berbunga-bunga lah hati sebab turun je pagi pagi, rumah dah siap kemas, siap mop. BAHAGIA weh! haha.

C-TriMax juga akan membantu korang buang toksin yang berlebihan dalam badan, mcm aku cerita tadi lah, kalau minum banyak, akan kencing kerap lah, dr situ toksin keluar, or buang air besar, or keluar melalui peluh.

C-TriMax ni berbentuk serbuk, serbuk yang berperisa buah Markisa, masam-masam, sedap wehhh! Laki aku suka, oh ya, orang yang menyusu tak boleh minum tau, tu sebab aku tak minum.

Bahan-bahan C-Trimax :

Mix passion fruit powder with guarana extract. kenapa founder menggunakan dua jenis buah ni? seperti yang kita tahu, Guarana ni sangat popular, dan mostly ramai yang menggunakan buah ni untuk membantu kita kurangkan berat badan, dan passion fruits atau buah markisa ni pun rupanya bagus juga untuk menurunkan berat badan.
Buah markisa adalah rendah kalori, dan 1/3 dr buah adalah serat yang dapat membantu merendahkan level kolesterol, mengatur kadar gula dalam darah, dan membersihkan usus.

Buah Markisa juga Terdapat Antioksidan. Kandungan antioksidan dalam buah markisa ternyata dapat membantu melawan selulit yang rawan terjadi pada bagian tubuh bagian bawah belakang. Dia akan mengurai cadangan lemak yang tersimpan di jaringan tisu kulit Anda dan membantu kulit kembali sehat setelah penurunan berat badan yang signifikan.

So memang best lah bahan yang digunakan untuk C3 ni, semua natural.

Kelebihan C-Trimax Berbanding Produk Kurus Lain


Kebaikan C-TriMax

• Menghalang pembentukan lemak
• Mengawal berat badan
• Mengawal dan mengurangkan selera makan
• Menambah tenaga
• Mengurangkan kolesterol
• Membuang toksin dalam badan
• Melancarkan dan membaik pulih peredaran darah

Kelebihan C-Trimax berbanding produk lain

• Mencairkan lemak tepu
• Agen pembakaran lemak paling utama
• Tiada cirit birit
• Mampu hilangkan selulit
• Tak perlu kurangkan nasi
• Membuang sisa lama dalam usus perut
• 100% daripada buah buahan
• Selamat dan lulus KKM

Cara minum C-TriMax yang betul. Cara minum pun kena betul tau! Jangan salah.

- kena minum C3 30 minit SEBELUM Breakfast tau.

- 1 sachet bersamaan 150ml / 200ml

- bancuh menggunakan air sejuk atau air dalam suhu bilik, jangan air panas atau suam sebab boleh merosakkan produk.

- guna shaker untuk memudahkan serbuk melarut

- jangan risau jika serbuk itu berketul, ianya terjadi kerana perubahan suhu

ini aku siapkan video untuk korang, jom tonton :

So far laki aku kata dia memang suka minum C-TriMax sebab rasa sedap, tak mual, perut rasa selesa, kurang lapar. So nak diet pun dah xde masalah, syukurrr. hehe. Takde lah aku tengok muka melepek dia tu. hehe.

Ini antara feedback customer C3! senang senang je turun 3 4kg.

Untuk korang yang nak try C-Trimax Malaysia, boleh terjah dulu FB atau IG dorang, dan kalau berminat, boleh terus place order. Aku dah cerita dah kebaikan dia kat korang, so, cepat buat keputusan, kalau rasa susah sgt nak diet sorang-sorang, ini dah ada pembantu. hehe.

Facebook : C-Trimax Malaysia
Instagram : C-Trimax Malaysia

Sekotak C-TriMax mengandungi 15sachet.

ni ada sedikit tips pemakanan untuk kurus, kalau nak, boleh amalkan.

Semoga Berjaya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com