Image and video hosting by TinyPic

27 March 2018

Minuman Botani Untuk Mereka Yang Alah Seafood Dari Sista Stardust

Misi Cantik Kurus Gebu Raya 2018


Gittuh tajuk dia, hahaha. Nak gebu, nak kulit cantik, bukan boleh dapat kalau tak melakukan apa-apa yer kawan-kawan, pengorbanan harus ada, dari segi wang ringgit satu hal, dari segi nak mencari yang serasi juga 1 hal, selalu kalau kita dengar pasal nak gebu, orang cakap, makan lah kologen. Kenapa perlu makan kologen?

Kologen adalah salah agen yang boleh menganjalkan semua kulit kita, melembapkan kulit, mengurangkan jeragat dan sebagainya, semua yang berkaitan dengan kulit lah senang cerita.

Bila memilih minuman kologen ni pulak, ada pula yang jenis yang alah dengan makanan laut, betul tak? macam aku, tak boleh juga dengan makanan laut, sikit sikit boleh lah, kalau banyak sangat kang, dok menggatal tak tentu hala. SO! apa solution dia?

Now aku cuba consume SISTA STARDUST BERRIES ROSE!

Apa tuuuuuuuuuuuuuuuuuu?

Siapa misi dia nak cantik gebu Raya nanti, meh join aku minum ni, serius weh, dah lah sedap! tak tipu!

Campuran minuman botani Berries Rose adalah makanan tambahan yang berasaskan daripada campuran bahan botani semulajadi untuk kesihatan dan kecantikan. Mengandungi ramuan istimewa iaitu Ekstrak Kelopak Rose (Japan Whitening) berpaten No.3818483 yang mampu merawat masalah kulit seperti pigmentasi, jeragat atau bintik hitam.

Berries Rose juga sesuai untuk sesiapa yang ada ALAHAN MAKANAN LAUT.

kalau korang ada masalah kulit seperti pigmentasi, jeragat atau bintik hitammemang sesuai sangat consume BERRIES ROSE by SISTA STARDUST.

Apa yang aku suka tentang product ni, dia datang dalam 1 kotak yang ada 60 sachet. Senang weh! aku suka kalau product yang macam ni, selalu product lain sikit sikit, yang boleh consume dalam 2 minggu je, lepas tu kena beli lagi, yang ni untuk sebulan terus, senang! kalau habis, bulan depan ( dapat gaji baru ) boleh beli lagi. kahkah.

Bukan produk timbang kilo ya, setiap sachet ada cop batch dia dan expired.

Minuman botani Berries Rose ni dalam bentuk serbuk, kalau korang beli, mereka akan bagi FREE shaker, boleh shake shake dan minum, bancuh dgn air sejuk, sedap woooo! Aku ada sertakan video, nanti tengok yer, hehe.

Apa kandungan minuman botani Berries Rose ni?


BAHAN UTAMA dia adalah KELOPAK BUNGA ROSE.

Bunga Rose memang sangat tidak dinafikan kehebatan dia, kalau essential oil Rose, korang tahu tak harga dia berapa? 5ml tu Rm8++ tau! Kalau sapu di muka, memang boleh menaikkan aura. Ala-ala Neelofa. hehe.

Kandungan minuman botani Berries Rose
Terdapat buah-buahan dari jenis berry seperti blueberry, strawberry, blackberry, redcurrant, goji berry, acai berry, raspberry dan cranberry ini kaya dengan vitamin dan anti-oksidan yang tinggi. Ia juga baik untuk kesihatan.

-Blueberry mempunyai kandungan anti-oksidan yang paling tinggi berbanding buah lain. Khasiatnya boleh memberi perlindungan dari penyakit jantung dan menguatkan tulang.

-Strawberry diperkaya dengan vitamin C dan ubat semulajadi untuk sesiapa yang mempunyai sembelit. Ia bertindak sebagai detox.

-Blackberry membantu meningkatkan keseimbangan dan memori.

-Secawan redcurrant mengandungi 308mg “potassium” yang badan kita perlukan sehari. Ia membantu pengaliran darah ke otot dengan baik.

-Goji berry memiliki zat besi yang tinggi dan baik untuk kesihatan mata, malah jauh lebih dari lobak merah.

-Acai berry mempunyai 2x ganda anti-oksidan yang tinggi berbanding blueberry. Tidak hairanlah jika buah ini bertindak sebagai anti-aging.

-Sama seperti blueberry, raspberry mengandungi khasiat “anti-inflammatory” atau keradangan dan meransang perkembangan sel tulang.

-Cranberry bertindak membunuh bakteria dan membantu merawat “infection”

Buah-buahan dari jenis berry ini salah satu daripada bahan yang digunakan dalam Berries Rose by Sista Stardust. Sebab itulah ia sesuai untuk masalah kulit sensitif, menyihatkan penglihatan mata dan banyak lagi kelebihan lain.

Kelebihan Kelopak Bunga Mawar


Air mawar atau ekstrak bunga mawar merupakan antiseptik yang bermanfaat untuk memelihara dan merawat kulit. Air mawar juga bertindak sebagai anti bakteria yang membantu merawat masalah kulit. Berikut adalah beberapa manfaat air mawar untuk kulit:

 Anti penuaan.
Air mawar membantu mencegah tanda-tanda penuaan dan melindungi kulit dari berkedut dan keradangan.

 Menghaluskan kulit.
Kandungan air mawar dapat mengurangi pori-pori terbuka dan membuat kulit nampak lebih halus dan bersih.

 Mencegah penyakit kulit.
Air mawar membantu menjaga keseimbangan pH kulit secara semulajadi dan mencegah dari pelbagai penyakit kulit dan eczema.

 Mengawal lebihan minyak.
Pengeluaran sebum berlebihan dapat diseimbangkan dengan menggunakan air mawar.

 Membersihkan kulit. Kandungan anti bakteria dalam air mawar membantu membersihkan kulit secara menyeluruh dan mengekalkan kelembapan pada kulit.

Rutin aku sebelum breakfast, kalau lupa, aku minum sebelum tidur, supaya dalam tidur, dapat merawat kulit kulit aku ni. hehehe. Rasa sedap weh, rasa berries, nyum3.

Kalau tengok di IG mereka, memang banyak feedback tentang jerawat kecut, kulit cerah dan gebu. Serius, memang betul, aku pun dapat rasa kulit makin halus skrg ni.

So, siapa yang belum dapatkan SISTA STARDUST BERRIES ROSE ni, sila dapat kan, memang kulit makin halus dan cantik wei! kata nak cantik raya nanti.

ini ada video untuk korang tonton.

more info :

Facebook : @sistastardust
Instagram : sistastardust

to order, WA je terus ke
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com