Image and video hosting by TinyPic

04 April 2018

Review Iron Philips Steam Generator

Iron Steam Philips Murah


Hai korang, ramai eh tunggu entry review Iron Philips ni kan, hihi. Entry ni bukan entry berbayar tau, laki aku yang kena bayar Philips. Tapi takpe, mana tahu nanti dpt review barang Philips betul-betul. Kan best. Melabur dulu kekdahnya. lols.

Aku benornya, dari tahun lepas nak beli iron ni, memula yang Rm1250 tu, iron tu dari Amway tu, tapi dok tahan-tahan, tak beli beli, last last, dah pindah rumah ni, memang aku tak tahan dah, iron Tefal aku tu dok " makan " baju, geram gila aku wei, habis baju, tudung semua berlubang.

Lagi yang membuatkan aku nak beli iron ni, sebab laki aku dah mula pakai kemeja, kdg kdg hari ISNIN PAGI, dia bg " task " kat aku, " eb tolong gosok kemeja sayang yer ", hoiiii, dgn iron aku yang TAK BEST tu, kena gosok kemeja, berpoloh-poloh aku pepagi, panassss je rasa, menitik nitik peluh, HAHAHA.

Si Dilah pulak cucuk aku dgn iron philips yang baru tu, lawa wei, color gold, Rm1650 tak silap harga dia, duk fikir-fikir gak, adakah harus aku keluarkan duit ASB. hahahahaha. Sebab serius, dorg hasut aku, cakap best best best!

Memula Dilah suh masuk kutu, aku jenis malas pulak nak main kutu, malas nak kommit tiap-tiap bulan, baik aku bayar cash, then aku ganti jelah sendiri duit tu nanti, kira hutang dengan diri sendiri jelah. lols.

Eh panjang pulak opening. thennn jom kita pendekkan cerita. Dok bincang bincang dgn laki aku, dia diam je, tak cakap apa pun. Last last sampai Iron ni kat rumah. Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Steam Generator Iron GC7808 ( New Model 2017 )


Tempat beli : Lazada
Harga : Rm609 ( boleh turun lagi sampai Rm590 )


Tadaaaa ini lah iron dia, MURAH SEPARUH dengar model yang di Amway tu. Tapi yang ni takde iron board, korang akan dapat IRON saja!

Aku pun pening gak, mana nak beli iron board ni, sebab benda lah ni besar, pas tu nanti buh air, dia akan jadi lagi berat tau. So, kena beli iron board besar, aku scroll scroll baca dekat Lazada, ada sorg komen dia kata beli iron board dekat Ikea je, gigih pergi Ikea tau, so dapat Iron Board ni Rm99 saja!

Total Lost Rm700. OK lah!

Best ke Steam Iron Philips ni? SERIUS BEST! aku tak tipu! memula nervous nak pakai, macam mana lah gayanya nak pakai ni, skali, zasss, terror lah mak!

Yang kelakar nya, aku dah tekan button ON, tapi aku gosok gosok, tekan bawah tu, kenapa tak keluar steamnya, rosak ke, nampak lampu biru atas tu je berdenyut-denyut, mula lah nervous, rupanya, kena tunggu 2 minit, lepas dah bunyi " teettt tetttt ", baru boleh guna. HAHA.

Lepas dah bunyi Tetttt teeettt tu, start lah menggosok, kalau tak nak guna steam tu, xyah tekan button bawah dia tu, ( button tu ada dekat tempat pemegang ), nanti kalau nak guna, korang picit je benda tu, keluarlah steam asap tu, bila tekan steam tu, itulah yang membuatkan korang tak perlu gosok depan belakang, gosok depan je, auto belakang pun helok terus. JIMAT MASA wei, serius!

PELUH PUN TAK SEMPAT KELUAR!
makin gemok lah lepas ni. haha.

Dah ada iron ni, aku still gosok tiap-tiap pagi juga, takde lah nak gosok sekaligus baju untuk seminggu, sebabnya dah senang kan, sebelum solat subuh, sempat lagi gosok baju. HAHA. Tapi dorang kata, nak jimat letrik, ko gosok seminggu punya baju terus, tapi mak busy, sabut ahad kalau xde event, mak tido. HAHA.

Air tu kan, idoklah nak kena topup selalu, seingat aku, kalau penuh tu, seminggu tahan lah untuk menggosok. Then bila korang gosok, licin je wei, gosok lah atas kain apa pun, senang je iron tu slide atas baju korang, serius best!

Auto off, if korang terlupa nak OFF, tak pe, dia akan auto off sendiri.

Dah masuk 3weeks aku pakai iron ni, serius sangat best, sangat puas hati, sangat berbaloi, jimat sangat masa, gosok baju is perkara yang sgt best skrg ni! sambil gosok baju, ko boleh senyum-senyum, dengan iron biasa, mampu ko nak senyum senyum, boleh blah! silap silap berlobang baju ko! HAHAAHA.

Atas ni antara description yang aku snap untuk korang, cartridge tak perlu tukar, weight of iron is 1.2kg je. save energy, ada ECO mode. murah. ada lock.

dan yang penting sekali, OptimalTemp, tak payah susah susah nak adjust suhu, tak payah nak setting setting temp bagai, Ya Allah, senang sangat! mak suka! aku bagi 10/10 so far, sebab bagi aku memang takde masalah! semua ok!

Iron Philips + iron board Ikea, ok sangat! Aku tak pernah lagi pakai Iron yang dr Amway tu, so xtau, tapi yang ni pun dah best!

Korang sila lah beli, mmg sangat jimat masa, skrg ni masa rasa singkat sgt, gosok baju je sejam, ni 5 minit, siap! hehe. Sekian, apa apa nak tanya, boleh DM yer, follow IG safurara. #ehh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. Wah... Yang murah.. ok... Kumpul duit blog utk beli... Kena beli gak walaupun laki tak pakai kemeja sebab tahun depan anak sekolah dah 2 orang..

    ReplyDelete
  2. Wah.. best sangat nie Ra, nak beli juga lah..

    ReplyDelete
  3. hi geng iron kahkahkah.. sebab mahal la amway tu beli iron ni..

    ReplyDelete
  4. Best giler kan rara guna iron philips ni.. tak rugi beli.. tapi kalau nak beli yg amway punya boleh roger2 dilah ye.. haha.. sempat lagi promote..

    ReplyDelete
  5. salah satu wishlist 2018 nisa. hehehe

    ReplyDelete
  6. okay. start kumpul duit dr sekarang. huhu

    ReplyDelete
  7. hehe akk terpaksa mengkutu...tunggu turn ..sbb nak jahit baju customer risau terbakar.. baju sendiri toksah ckp asyik terbako ja .. baju sek anak paling sadis sbb depa iron sendiri 😂 lost lg banyak jadinya kalau asyik terbako saja..

    ReplyDelete
  8. Kita tengah kumpul duit lagi nak beli ni. Heheh.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com