Image and video hosting by TinyPic

03 April 2018

Tiada Lagi Terkena Renjatan Elektrik Ketika Tidur Malam Dengan GoodNite Love Series

Kepentingan Tidur Lena dan Tidur Yang Cukup


Siapa yang jenis susah tidur? tak dapat tidur yang berkualiti, susah nak dapat tidur yang lena? Cuba angkat tangan, hehe. Kurang tidur, tak dapat tidur yang berkualiti, korang mesti jadi tak semangat untuk bangun pagi, mesti jadi malas je, Tahu tak kenapa tidur LENA itu penting, tidur lama, tapi tak LENA, pun tak boleh sebenarnya, dia perlu, tidur sekejap, tapi BERKUALITI!!!

Untuk dewasa, sepatutnya berapa jam kita perlu tidur? Kita sepatutnya tidur 8jam, tapi 6jam pun mencukupi! tapi mcm aku ni, dok busy baking, tidur hanya 4jam je, huhu, TAPI kalau 4jam tu BERKUALITI, so ia cukup!

Kenapa tidur lena itu penting? ok sila baca di bawah!

- Menjamin sistem imunisasi badan

*Jika manusia tidak mendapat tidur yang cukup, sistem imunisasi akan terganggu dan mudah mendapat penyakit,contohnya selesema.
*Semasa tidur, sel-sel badan akan berehat dan memperbaiki strukturnya.
*Manusia perlu mendapat tidur yang cukup bagi memastikan sel-sel badan dapat berfungsi dengan baik.
*Tidur yang cukup juga mempengaruhi kadar pengeluaran hormon oleh seseorang (pengeluaran hormone yang tidak normal meningkat risiko diabetes, aterosklerosis, tekanan darah tinggi dan osteoporosis.)
*Kurang tidur akan menyebabkan pengurangan sel-sel darah putih dan menjejaskan sistem imun.
*Sel-sel pembunuh semula jadi dalam sistem imun kita turut terjejas akibat kurang tidur.

- Mengurangkan tekanan dan meningkatkan produktiviti

* Stres membuatkan anda kurang cekap, tidak terurus dan kelam-kabut
* Otak dapat berehat kerana tidak aktif dan tidak perlu memproses terlalu banyak maklumat.
* Tidur yang cukup menyalurkan oksigen yang cukup kepada otak.
* Dapat melegakan badan dan mencergaskan minda.
* Memastikan kadar denyutan jantung berada dalam keadaan stabil, dapat melegakan tekanan.

- Meningkatkan kebolehan mempelajari dan mengingati sesuatu perkara setiap hari.

* Membantu minda dalam pengumpulan dan mengingati pembelajaran seharian
* Membantu kembali cergas
* Otak lebih segar danboleh berfikir dengan cepat dan tepat.
* Kekurangan waktu tidur menyebabkan hilangnya IQ dan ingatan, dan kemampuan bernalar
* Mengekalkan pusingan biologi yang sihat-menjejaskan fungsi otak bagi mengingati semula maklumat yang dibaca.

- Mengekalkan kesihatan badan.

* Kadar denyutan jantung berada dalam keadaan stabil.
* Mengurangkan risiko Kanser
* Mengekalkan metabolic badan yang normal
* Memastikan pembuangan toksin dijalankan dengan lancar.
* Mengembalikan dan menyegarkan kembali tubuh serta fikiran

OK! faham tak kenapa TIDUR tu penting? SANGAT penting! macam mana busy pun, cari masa untuk tidur yang berkualiti, nak KURUS? Nak Cantik? Nak sihat? sila tidur. hehe.

Bagaimana Nak Dapatkan Tidur Yang Berkualiti?


Ok, ramai yang cakap, alaaa aku ni susah tidur lah, payah lah nak dapat tidur lena, cuba check balik, kenapa susah tidur? Kita bayangkan, selalu tidur kat mana? Mestilah bilik tidur kan? OK, untuk mendapat keseronokan tidur, cuba HIASKAN bilik tidur, supaya korang suka nak tidur dan tidur pun dalam keadaan yang tenang.

Ini tidak, bilik mcm tongkang pecah, masam, situlah kain baju berlonggok, situlah towel, so JANGAN! sila jadikan bilik tidur tempat yang paling selesa, sebelum tidur, sila pasang diffuser dan wangi wangian seperti Lavender, untuk calm dan bagi korang tidur lena, DAN KATIL juga kena SELESA!!!

Sebab tu, Goodnite ada lancarkan, product baru iaitu :

Revolutionary Sleep Technology – Goodnite® Anti Static Mattress

yeahhhhhh!!!


Export Furniture Fair @ KLCC from 9-12 March 2018


Haritu aku berkesempatan jenguk Expo Perabot di KLCC, hoih, rambang mata, tapi fokus aku di booth Goodnite, nak tengok rekaan tilam baru iaitu Goodnite Statfree Love Series True Love, Forever Love, Eternal Love.

Apa Bezanya Tilam Love Series ni Dengan Yang Lain?


Beza dia pada mattress, kali ini, Goodnite memperkenalkan ( wahhh ayat kau ) Teknologi Anti-Statik! Apa tu anti statik? tau tak selalu bila tangan bergesel tu, ada rasa mcm kena renjatan elektrik tu? mcm tu lah, aku selalu kena wei, bergesel bulu roma dengan laki aku pun kena, choii. HAHA.

So, dengan teknologi baru ni, dorang reka tilam yang anti-static. dan boleh tidur dengan lena dan aman.

Goodnite® StatFree® mattresses are made of a revolutionary mattress fabric that incorporates Anti-Static technology. The StatFree® mattress ticking is made by combining natural and synthetic fibers and contains ultra-fine, carbon fibre thread that draws static electricity that is accumulated on your body and sends it out into the air at low voltages. The anti-static function operates throughout the lifetime of the mattress and also repels dust.

Macam mana boleh terjadi Body Static?


Now a days, kita banyak sangat terdedah dengan electronic device such as smart phone, laptops, tablet kan, so secara tak lansung, static electric transfer ke body kita, dan bukan senang ya, electron tu nak keluar dari badan, sebab tu kdg kdg kita susah nak dapatkan tidur yang berkualiti.

Bila badan kita accumulates high voltage of static, sebab tu lah metabolisma down, immune system down, kita tak sihat dan accelerating the ageing process. huhu, ngeri kan dengan, semua tu memainkan peranan tau.

So dengan itu, terjadilah Revolutionary Sleep Technology – Goodnite Anti Static Mattress.
Ada 3 jenis mattress yang sangat best, iaitu True Love, Forever Love, Eternal Love.

Apa kelebihan tilam tilam hebat ni?


Benefits of Statfree® Mattress

Goodnite® invented latest LOVE SERIES mattress ticking made of ultra-fine carbon fibre threads that draws static electricity accumulated in the body and sends it out into the air at low voltages. The voltages could go as low as 4,000 volts which meant that tensions drains away from one’s body while they are lying down on the bed, enabling one to relax and get the rest of the body needs.

The research shows that by sleeping on Statfree® mattress, you will wake up feeling better rested, needing an average of 20 minutes less for an eight hour sleep. The mattress was recommended for people who experience fatigue even after sleeping as well as for those who have insomnia, restless sleep or those who get static jolts when in contact with another person.

Macam aku cakap td, electron dalam badan takkan suka-suka atau senang-senang nak keluar, so! Tilam anti-static ni membantu untuk drain out static electricity tu. So body akan more relax dan dapat rehat dan tidur yang berkualiti.
Eternal Love features 5 Zone Individual Encased Coil and Premium Memory Foam for uncompromising body contour support for high quality sleep.

Walaupun harga macam rasa nak tercekik tulang, tapi tak salah kan untuk dapat tidur yang berkualiti, marilah kita menabung. hehe. Btw, laki aku sangat suka tau tilam tilam mcm ni, dia bab tilam agak cerewet. 

FREE GIFT!

Jangan risau, spend ribu-ribu, takkan takde free gift, ada lahhhh!!! FREE gift worth Rm1574 tau! hehe. korang akan dapat 2x Statfree Memofoam pillow, wahhh! lagi lena lah tidur ni, and 1x statfree topper. Sangat berbaloi baloi!

Forever Love features 5 Zone Individual Encased Coil and Premium Natural Latex for supreme comfort.

Sama juga dengan tilam Eternal Love, korang akan dapat banyak juga free gift, 2x statfree latex pillow, 2x statfree car seat dan 1x statfree topper, worth Rm2350 tau!!!

True Love features 6 Turns Double Posture Coil and Hi Density Bio-Foam delivering back support.

True Love antara yang paling murah, tapi tetap berkualiti, boleh lagi kalau nak beli dan spend rm1999 untuk queen size.

Since 1989, Goodnite is associated with superior sleeping comfort and quality assurance. It is a trusted brand name and enjoys a good reputation for creating quality, innovative and affordable mattresses as well as other bedding products.
Goodnite takes the challenge upon itself, promising a good life by conjuring blissful and restful nights for all its customers. Every aspect of its mattresses, whether it is the conception design, assemblage of materials or incorporated technology, is seamlessly integrated for a single purpose - to create the perfect sleeping partner.

For more enquiries :

contact Goodnite at 03-3250 2218

Oh lagi 1, nak bagitahu juga, Goodnite ada juga tilam baru iaitu IceSleep Mattress! hehe. Apa itu? tidur atas ice ke? ehhh bukannnn! hehe.

IceSleep mattress ni boleh bagi cooling effect, badan kita kan selalu panas, cuaca pun panas sekarang, so, dengan fabric Icy Yarn as a fabric, tilam ini menjadi sejuk dari tilam biasa.

Icy Yarn bukan saja best, malah, tidur dalam cuaca panas pun takde masalah, sebab tilam pun dah sejuk. best hoiiii!


Benefit of IceSleep :

Enter into slumber easily

Encourage deeper sleep

Relive pressure

Reduce aging

Reduce risk of metabolic syndrom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. wow... kalau dpt yg ni mmg tidur xnak bangun... hehehe

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com