Image and video hosting by TinyPic

10 August 2018

WUJUD lagi ke blog safurara.com tu?

Assalamualaikum, Allahuakbar, lama sangat aku meninggalkan blog, bukan meninggalkan, ada je menaip, tapi semua sekerat jalan. HAHAHA. taip taip taip, tinggal. Banyak idea, banyak yang aku nak SHARE dengan korang, tapi entah kenapa, sibuk lah hai dengan benda lain, nak menaip tu, rasa macam tak sempat-sempat masa ni, nasib lah stat masih ok, ada jugak org masuk blog ni cari info. kalau tak, memang kelaut lah blog aku, bayar saja buta buta domain rm45 setahun. haha.

Ini buktinya, saya ada tau nak post sesuatu, tapi semuanya sekerat jalan. hahahaha. grrrrrrrrrrrrrr. Sabar jelah. padahal ramai yang kenal aku dengan blog kot.

Ok lah ok lah, harini kita menaip lah sikit. tapi nak cerita apa eh? hahahaha. OK cerita pasal life aku lah. ok x?

Life aku seperti biasa, aku masih seorang SAFURA yang korang kenal dulu, tak kenal mcm sombong, dah kenal terlebih ramah, BUT now aku lebih berhati-hati dalam berkawan, sbbnya, yelah kan, tak semestinya org yang kenal kita dah lama, akan baik dengan kita selamanya, ada yang slow slow menjauhkan diri dari kita, i dont know why, but dari kecewa, baik kita baik biasa-biasa je.

jangan membawang banyak sangat pasal orang, banyak membawang TENTANG DIRI sendiri. Cermin diri, baiki diri sendiri. lihat kehidupan orang lain, amik yang baik baik untuk di jadikan contoh.

Life aku dari sehari ke sehari bertambah baik, nak nak dikelilingi orang yang positif, walaupun dugaan datang bersilih ganti, hanya aku dan suami aku jer yang tahu. Kami jer yang selalu bersama berdua. Dia ada untuk aku, aku ada untuk dia. walaupun kdg-kdg bercakaran, tapi aku tak sanggup hilang suami nan satu itu. hehe.

Anak-anak makin membesar, kakak dah nak masuk darjah 1 tahun depan. Alfi nak masuk 2 tahun, cepat sangat anak membesar, tiap malam aku akan cium dorang, aku doa supaya aku dapat beri yang terbaik buat anak-anak dan suami. Aku kdg-kdg tak sanggup nak tengok anak yang membesar cepat sangat, tapi nak buat macam mana, this is life, nak tak nak, kami kena besarkan mereka dengan baik dan BERKUALITI.

buat masa ni kalau org tanya pasal anak, aku akan cakap, cukup lah 2 orang ( sepasang ni ). cukuplah kami besarkan mereka dengan kehidupan yang berkualiti. Susah senang kami bersama.

cerita tentang kerja, aku masih berkerja, dan masih jadi baker, dan kini aku banyak jual essential oil, dah jadi lifestyle aku dah pun. Blogging, review, masih juga aku ambil, tapi tak aktif sangat mcm dulu, mana yang berbaloi, aku ambil. mana yang tak, ermm x pelah. bukan berlagak, tapi aku tak cukup masa, kahkah.

baking is my passion. my hobby, kalau baking, aku tak penat, aku suka, hilang penat tengok kek cantik cantik, serius! sebab tu korang kena ada minat. Dulu aku cuba untuk jual makeup, laki aku suruh aku jadi MUA, tapi benda yang melibatkan manusia ni, aku takut. hahaha. kalau jual kek senang, ko nak kek apa, NAHHHH ambik! hahahaha settle.

Young Living juga dunia aku, banyak mengubah hidup aku, YL banyak mengajar aku tentang ILMU, tentang gali ilmu, aku jadi rajin membaca, tambah ilmu sebab nak guna untuk diri sendiri dan share dgn kawan-kawan. Seronok dengan YL sbb yer lah, dia bagi aku semangat, aku suka benda yang wangi wangi. So YL juga now is sebahagian dari hidup aku

Apa yang aku fokus skrg dalam hidup is.
Family
baking
Young Living
Dunia dan Akhirat
Dunia sementara je, aku selalu ingat tu, apa yang nak dikejarkan sangat di dunia ni, kalau bukan sama-sama cari bekalan untuk ke " sana " kelak.

Semoga kehidupan kita sama-sama diberkati Allah. Amin.

nanti kita sambung borak lagi ok. bye

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com