Image and video hosting by TinyPic

30 August 2018

Punca Jeragat Di Umur 30an

Cara Merawat Jeragat


Tahu tak jeragat tu mcm mana? alaaaa yang bintik bintik coklat kehitam-hitaman kat pipi tu, tepi tepi hidung tu, itulah jeragat, apa punca JERAGAT?
Punca jeragat ni, BILA KO MALAS PAKAI SUNBLOCK! muka terdedah pada sinar UVA dan UVB. Dari mana sinar sinar ni? dari matahari direct, dari cahaya komputer, malah cahaya smart phone korang, bayangkan berapa lama muka terdedah pada cahaya-cahaya ni?

THAT WHY! duduk rumah pun WAJIB pakai sunblock tau! jangan cakap kat rumah, duduk rumah tak perlu pakai apa-apa pelindung sebab tak kena cahaya mahatari.

SILA UBAH!

Aku pun dulu sama macam korang, kalau yang malas-malas pakai sunblock tu, sbb rasa mcm, elehhhhh tak payah pakai lah, tak kena matahari pun, TAPI salah yer, sebab tu dah masuk 30an ni, mula lah nampak jeragat naik. aku lucky sikit sbb kulit gelap, so jeragat tak banyak sangat, kalau korang kulit cerah, lagi lah risiko tinggi untuk jeragat.
BILA DAH ADA JERAGAT, nak buat apa??? Jangan pulak nangis meraung-raung, sebab tak guna dah, moh cari jalan untuk hilangkan atau pudarkan Jeragat ni.

banyak je product di pasaran, tapi kena tengok ingredients, bahaya tak untuk skin, dia pakai bahan apa. Kena tengok semua tu, ada kelulusan KKM tak. Bahaya skrg ni, product timbang kilo banyak!

Buat masa ni, aku just pakai FACIAL VALET.

Apa tu FACIAL VALET? Facial valet adalah product yang KHAS untuk masalah JERAGAT. Tak payah pakai banyak, just ROLL-ON je di tempat atau kawasan yang ada jeragat. Masa pakai, jangan plak nak feefeeling bau wangi, TAK YE, bau dia agak busuk sikit. Yelah, nak merawat kan, xde nk wangi-wangi. hehe.

Jeragat mempunyai 3 jenis :

- Jeragat bertompok

- Jeragat berbintik

- Jeragat hyperpigmentation

Punca jeragat

- Sinar matahari

- Ubat-ubatan

- Hormon

- Keturunan

- Guna produk yg ada bahan terlarang

OK, selain dari sinar UV, ada juga sebab sebab lain yang menyebabkan jeragat ni, cek balik punca jeragat kat atas ni. Beza kita, sama-ada teruk atau tidak je jeragat ni. Aku sejak umur 25 aku perasan dah ada jeragat, sebab memang AKU MALAS pakai sun block! huhu.


Apa Kandungan Facial Valet ni?

✔ Extract Hibiscus (bunga raya)

✔ Aha advanced

memang bila pakai, bau dia mcm bunga raya kena lenyek tu, mmg busuk sikit. hahaha. Apa tu AHA advance? AHA tu ialah natural acid, natural asid ni natural yang korang boleh dapat dari buah buahan citrus seperti lemon. AHA advance ni boleh mencerahkan kulit tau. Tapi Facial Valet ni khas utk jeragat je, jangan pulak pakai satu muka tau.

Lagi 1 yang aku suka tentang Facial Valet ni, dia datang dalam bentuk roller, so senang tau, roll je kat tempat yang affected.


Cara pakai Facial Valet Dark Spot Roller Serum


Pakai 3 kali seminggu, berselang-selang. CONTOH : isnin - rabu - jumaat. Sebab ni untuk rawatan tau, jangan pakai hari-hari.

Pakai pada WAKTU MALAM SAHAJA! ingat!

Roll saja di tempat yang ingin di rawat, settle!

Dia jenis cecair mcm ni je, bila pakai, terus meresap di wajah, tak melekit ke apa, jangan risau.

KELEBIHAN FACIAL VALET ROLL-ON


: Mudah di bawa kemana sahaja sebab kecil dan jenis roll.

: Hanya pakai 3 kali seminggu

: Pakai pada waktu malam sahaja

: Hanya perlu Roll-on sahaja pada permukaan jeragat

: Menggunakan bahan semulajadi

: Kesan seawal 14 hari ( dengan penggunaan yg konsisten )

: Molukel bersaiz nano membantu penyerapan hingga ke lapisan kulit-3

: Testur serum yg sgt ringan & mudah menyerap

Testimoni lain

Korang try lah cuba tau! Aku pun baru je pakai ni, sbb ada jeragat kat muka ni, tak de lah banyak, tapi tak sedap mata memandang. Baca review pun, ramai kata jeragat makin pudar, best best! hehe.

more info, boleh baca di website, IG dan FB Facial Valet tau!

FACEBOOK : FACIAL VALET 


WEBSITE : FACIALVALET.COM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. Akak pun pakai ni. Tp masa pakai pedih sikit..hihi

    ReplyDelete
  2. awakkkkk kita memang tengah cari produk utk hilangkan jeragat. Ni start preggy makin naik pulak.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com