Image and video hosting by TinyPic

19 December 2018

Alfi Second Birthday Baskin Robbin Icecream Cake

Happy Birthday Alfi!!!


Better late than never, ibuu nak abadikan cerita tentang birthday adik kat blog ibuu, rasa bersalah sangat kalau tak update, kahhh! Opah lagi rasa bersalah sebab dulu masa kakak, tiap kali birthday buat kenduri, birthday party, adik tak buat pun, kesian adik. tak pelah kan, Ashu dik dah bersalin, tahun depan kita buat birthday adik besar-besar yer dik.

Birhday Alfi 1 Disember. Kami balik Ipoh haritu sbb nak tengok baby Mawaddah, adik aku bersalin awal, due 10/12, tapi keluar awal, tak sabar eh mawaddah nak tengok dunia.

Mak aku dok berzikir kat aku asalnya, jom kita buat birthday party adik, jom buat doa selamat, kita buat kecik kecik je dah lah, tapi aku tak nak, tak tahu nape, instinct aku ni kuat sangat, aku cakap kat mak, tak payah lah mak, tak yah lah, risau adik bersalin ke apa, susah.

Tuptup betul lah adik aku beranak awal. So kita beli kek jelah yer Alfi. hehe.

Mak baker, tapi disebabkan papa tanya, nak beli kek apa kat adik? so ibuu ikut selera ibuu lah cite dia yer, hahaha. Ibuu nak Ice Cream Cake Baskin Robbin. kahkah! Asalnya nak beli masa anniversary haritu tau, tapi kek ni tak tahan lama, so tak jadi beli. Postpone beli untuk birthday adik.

Sedapnya ice cream cake ni, flavor dia tu boleh pilih pilih, aku pilih choc chip. atas tu yang ala-ala telur burung tu flavor lain-lain, so dapat rasa juga lah flavor lain.

kakak mintak snap pic dgn Santa Lonjong. haha
sempat opah soping handbag. ibuu Sponsor separuh. kahhhh!
TQ papa yang handsome lg kurus, HAHAHAHA.
adududud sedapnya kek ni, tapi tak leh makan banyak, opah siap cakap, tak habis tu simpan, nanti opah nak makan sikit-sikit. haha.

Alfi sayanggggggggggggggggg kakak. Sayang sangat, budak ni suka buat kakak dia, pukul lah, tarik rambut lah, tapi haritu aku borak dgn paed, dia kata, kalau budak ni tarik rambut kakak dia, buat kakak dia, means dia sayang kakak dia, dia xtau nak luahkan mcm mana rasa sayang dia, so dengan cara tu dia express feeling dia.

Alfi budak yang sangat bijak, bukan bijak yang macam mana, dia cepat ikut apa orang buat, apa orang baca, orang cakap, cepat sangat dia ikut. Percaya tak, umur dia setahun lapas bulan, dia dah boleh baca 1 -10, in Malay and in Englis ( thanks to acu ana sebab selalu ajar Alfi ) hehe. Aku mcm teruja juga lah. Kalau kita ajar dia buku bacalah anakku tu, dia cepat ingat dan baca balik.

Alfi ni senang nak jaga budaknya, cuma itu lah, sampai sekarang masih lagi breastfeed, so memang mengempeng lagi lah, masih lagi tidur buai. So nak buat kerja apa-apa, aku kena tidur kan dia dalam buai, so lama sikit tidurnya.

gigi depan dia dah rongak, 4 gigi depan dah habis dah, hurmm. Muka comel, gigi rongak, haha. aku cakap kat dia, " siapa gigi ada ulat! ". laju je dia angkat tangan, hahaha, tak paham orang tengah mengata dia. lols.

Alfi, hidup di zaman awak nanti, bukan mudah, ibuu doakan Alfi akan selalu ada dengan kakak Sophea. Ibuu dan papa akan selalu ada membimbing. Somoga adik menjadi anak yang mendengar kata ibuu dan papa, dan menyenangkan hati insan sekeliling, adik lah penghibur hati kami. Sayang kakak Sophea sampai bila-bila, jaga kakak bila adik dh besar nanti ok sayang! Ibuu papa Loves you!


17 December 2018

7th Anniversary Surprise For Husband

Surprise Plannner Terbaik KL


Ya Allah, dah lambat nak update, tapi nak juga update pasal anniversary, busy yang amat lah korang! selalu curi masa di office update blog, tapi tak sempat!!! Nampak tak betapa busy nya Puan Safura ni, kahhhh!

As usual, setiap kali anniversary, aku akan buat surprise untuk suami tersayang, tak kira lah apa pun, mesti akan bagi dia hadiah. Hadiah ni bukan apa tau, tak kira lah murah ke mahal, ianya adalah salah satu tanya ingatan dan tanda kita appreciate pasangan kita. Bagi aku, ko bagi seketul coklat cadbury pun aku dah happy sangat dah!

Tahun ni laki aku dapat 2 kali surprise, best kan!!! betapa sayangnya puan safura kepada suami beliau, 2 kali wooo bagi hadiah. HAHAHA.

Anniversary kami 28 Oktober tau, aku dok pening fikir nak bagi apa, sekali ting masuk idea, ok hadiahkan smart phone lah kat dia, sebab note 3 dia tu dah nazak gila wei, jatuh, pecah, excident lagi, suami aku masih pakai ( setia orangnya haha ), so cakap dalam hati, nak hadiahkan fon lah, mesti dia happy, so deal dengan adik ipar, dia terror sikit bab iphone ni, deal punya deal, tak sempat 28hb, awal Okbotber dah bagi hadiah tu, HAHA. lawak gila!

Takpe lah bagi awal pun, boleh dia guna, practice snap pic aku lawa-lawa pakai i-phone. AHAHAHA. nampak tak permainan dia mcm mana, lols!

Tapi, dah nak dekat-dekat anniversary pun, aku bagi lagi surprise, tamak surprise weiii! hahaha. Bukan apa, seronok tengok pasangan happy, aku yang rasa nak nangis, lols!

Tapi kalini punya surprise, aku gunakan khidmat TEDDY PRANK, Surprise Plannner KL paling terbaik skali, sebab apa aku cakap macam tu? sebab dah dua kali aku guna khidmat Teddy Prank, memang tak pernah mengecewakan.

Jumaat 26hb 10am, seperti yang dijanji kan, staff teddy prank dah terpacak depan office laki aku untuk surprise kan dia, terbaik kan! hahaha. Suami aku terkejut gila. Dulu aku surprise kan laki aku sempena 30th Birthday dia, now lagi skali utk 7th anniversary.

Apa yang aku suka tentang Surprise Planner KL ( Teddy Prank ) ni,

1. Dorang cover seluruh KL dan Selangor, so nak surprise siapa-siapa dan dimana area selangor dan KL, semua dorang cover, jangan risau!

2. Harga pakej ada bermacam-macam, cakap je nak budget macam mana, nak bunga sahaja ke, nak tambah kek? nak tambah coklat, nak tampah ayat-ayat cinta, semua boleh.

3. Hasil kerja tangan yang kemas, kalau korang tengok hasil hiasan bunga, coklat, semua kemas, takde nampak cincai-cincai punya kerja, yang tu memang aku salute, cantik sangat.

4. Staff yang sangat berdedikasi dan tak malu nak snap picture dan buat video orang yang di surprise kan, staff mereka sangat friendly, suami aku pun puji.

Tengok lah muka laki aku tu, terpancar NUR di wajah kan. hehehe.

So dengan Teddy prank, tak kisah lah nak mcm mana pun, boleh request ok! jangan risau, tapi jangan lah dah request macam-macam, tapi nak delivery esoknya, mau berkicap tokei nak memikir hadiah, hahaha. Better benda macam ni, plan awal-awal tau, korang pun senang.

Sekian cerita anniversary aku, tahun depan kita fikir lain pulak, nak bagi hadiah apooo, pening lah nak fikir hadiah lelaki ni. hahaha.

Muka teruja tengok hadiah dia. hehe. I love U sayang!

Tentang Teddy Prank :

Facebook: @teddyprank4u
Instagram: @teddyprank
019-7564019

Boleh terus wasap untuk apa-apa pertanyaan ok! Selain suami, boleh je nak surprise tok, nenek, adik, kakak, mak, or artis kesayangan korang maybe? hahaha WHY NOT kan! Try lah! or maybe JODOH korang, hello jodoh! hehe. Gud Luck tau!


Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com