Image and video hosting by TinyPic

24 January 2019

Healthy Breakfast Jar Untuk Anak Ke Sekolah

Breakfast Jar Berkhasiat dan Cepat Untuk Anak.


Tahukah korang, yang breakfast adalah sangat penting untuk anak dan parent juga actually, memulakan hari dengan breakfast adalah sangat bagus. TAPI ada satu masalah kat sini, orang selalu kata, " Tak sempat lah nak prepared breakfast, sibuk, busy, tak sempat, leceh ", HEYYY! nowadays, tak payah susah payah nak buat breakfast, kita boleh ajar anak buat breakfast sendiri tau, healthy breakfast lagi!

Beaconhouse mengambil kesempatan ini untuk bekerjasama dengan Yogood Malaysia untuk berkempen tentang " Kepentingan Mengambil Breakfast untuk Anak-anak ". Bukan saja berkempen tentang sarapan pagi, tapi juga sarapan pagi yang cepat, mudah, malah berkhasiat untuk anak-anak kick start the day.

Kaloborasi ini juga adalah awareness untuk anak-anak dan parents supaya tahu tentang sarapan yang berkhasiat dan betapa bagusnya jika kita dapat sediakan breakfast dari rumah dan dapat bagaimana memilih makanan yang bernutrisi tinggi.

Sarapan yang bagus adalah sarapan yang dapat mengandungi zat yang diperlukan oleh tubuh badan.

Daphne Iking sebagai celebrity guest juga ada bersama untuk sesi soal jawap tentang kempen ini juga membuat demonstrasi bagaimana untuk menyediakan sarapan pagi di dalam Jar yang pantas lagi berkhasiat menggunakan yoghurt, Crunchy Muesli dari Yogood, madu dan buah-buahan.

Budak-budak semua excited gila nak DIY breakfast mereka sendiri. As we know, buah-buahan, madu dan yogurt ni sangat lah bagus! di gabungkan pula dengan Crunchy Muesli dr yogood, memang sangat sedap weh! bukan budak je suka, makcik Rara pun suka tau. hihi.

Bukan suka sebab apa, dah lah senang, sedap, ko campak campak je dalam jar, siappppp!

" breakfast jar are quick, healthy and delicious and they're super easy to make no matter how busy your morning are. If its struggle to get your kids to eat breakfast, this is the fun way to engage them. Kids will have fun making it themselves and eating it our of a jar is a treat on its own,". Said Daphne. 

Betul kata Daphne, memang kadang-kadang susah nak suruh anak makan breakfast, tapi dengan allow mereka buat sendiri breakfast tu, dan biar mereka memilih apa yang mereka suka untuk diletakkan di dalam breakfast jar dorg, itu lagi bagus.

lagi banyak color lagi bagus tau!
Daphne Demonstrated how to make healthy breakfast in a jar.
Anak-anak mostly girl suka lah buat benda benda mcm ni, dorg excited sangat tau!
Senang je nak buat breakfast jar ni, korang hanya layered kan Yogood Muesli ni dengan yogurt, fruits and last skali drizzle kan dengan honey. Sedap lagi kalau di simpan dalam peti sejuk sekejap, nyummmsss.

Yogood Muesli adalah high fiber dan kaya dengan wholegrains, fruits, nuts and seeds.

Breakfast adalah sangat penting, After rejuvenating night of sleep, the brain and body need fuel to operate. Studies have shown that kids who eat breakfast perform better academically that kids who dont. - Mr. Ali Raza, Regional Director of Beaconhouse 

pic dari kak ayu, hehe.
So, mcm mana? boleh lah belikan bahan bahan, dan ajak anak korang buat sama-sama! Weekend ni buat ok!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com