Image and video hosting by TinyPic

01 March 2019

Amalan Pembuka Rezeki Yang Simple Tapi Ramai Tidak Tahu

Assalamualaikum, LAMANYAAAA TAK UPDATE BLOG!!! hahahaha. capslock terus kau! hahaha. Banyak benda wei nak cerita, tapi tak sempat! busy gila skrg ni! Tapi topik ni aku nak share dengan korang. Dan maybe kalau orang google google tajuk AMALAN PEMBUKA REZEKI, boleh jumpa post ni.

Tiap-tiap pagi aku suka dengar Sinar.FM, sebab ada Jep, Rahim tu, 2 ketul tu lawak doh! tapi wajib dengar si Jep lah, kalau xde Jep, x best! kdg-kdg geram kat Jep tu, kenapa bengap sangat lawak dia, kita tahu je kdg-kdg dia buat buat je salah tu, tapi lawak doh!

Then aku suka Sinar.FM ada soal jawap agama, aku ni dah lah tak pergi usrah-usrah ke apa, so dengar lah radio, tiap pagi Jumaat dr kul 7am - 8am, ada slot dengan DMKF, yang ni aku suka sangat, topik dia sangat best! dan TOPIK HARINI pasal Amalan Pembuka Rezeki, KEGUSARAN TENTANG REZEKI. Aku bab bab amalan untuk TARIK REZEKI ni aku suka sangat! hahaha. #Salam20k. lols.

Macam biasa, ayat klise, amalan pembuka rezeki yang biasa orang cakap is :
1. SOLAT TAUBAT, SOLAT DHUHA, BANYAKKAN DOA dan Istigfar.

2. Minta IBU, MAK, AMMA, DOAKAN kita, DOA mak tiada hijab. DOA MAK TU MUSTAJAB.

3. SEDEKAH, even seringgit di MASJID

4. dan yang paling RARE


PAKAI SELUAR DALAM dengan keadaan DUDUK, jangan pakai seluar dalam BERDIRI. HAHAHA. tergelak juga aku tadi, apa kena mengenanya, TAPI DMFK kata itu betul. Allahu, kena ubah amalan kita ni. HAHAHA. Siapa yang pakai duduk? angkat tangan. Selama ni aku marah si kakak Sophea pakai seluar dalam sambil duduk, aku kata PEMALAS, tapi weiii! betul lah tu cara anak aku, kelakar weh!!! Allahu. hahaha.

Lepas ni kita ubah yer, Kencing pun sama, yang lelaki jgn berdiri, kena duduk juga. Pakai seluar dalam pun duduk, minum duduk, makan duduk. OK! cun!

Dan REZEKI PALING NIKMAT IS, rasa BAHAGIA! Rezeki ni definisi dia luas, susah nak describe, sihat itu rezeki, ada anak, suami, kawan yang baik itu rezeki. Dapat kerja elok rezeki, semua rezeki, so pandai-pandai lah kita. yang penting, NIAT! ingat, NIAT! hehe

oklah bai! itu saja sharing harini!
ni pulak komen kawan aku

One more thing rara... Masa intan masuk class how to be find your inner beauty ...salah satunya.. Throw away semua panties or bra yang koyak. Get a new n sexy one....

YAsssss, wear a good underware too okay! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. Suka juga dgr sinar FM pg2 bab soal jwb ni.. Tp yg topic ni xsempat dgr. .Tp btul la anakdara akak pn pakai seluar dlm,pakai baju, seluar mmg die duduk.. Pd pandangan kita mcm malas kn . Rupanya btul cara depa

    ReplyDelete
  2. Semoga kita semua dapat mengamalkannya..

    ReplyDelete
  3. Hahah... pakai seluar dalam kena duduk sebab takut jatuh.hahah. Akak selalu suruh anak duduk masa pakai seluar dalam sebab risau nanti jatuh kena bucu meja la apa, biasala,Ibu2 jenis overprotective ni..ahhaha

    ReplyDelete
  4. pakai seluar dalam duduk ek? alamak kena ubah jugaklah pasni sbb selalunye pakai berdiri hahaha

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com