Image and video hosting by TinyPic

06 March 2019

Khasiat Sarang Burung Yang Ramai TAK TAHU

Khasiat Sarang Burung Walit


Dulu, kalau dengar orang minum sarang burung Walit, aku macammm, wowwww, kayanya dia, boleh minum sarang burung, yelah, sarang burung ni memang kita tahu, memang mahal, mahal setanding dengan KHASIAT dia. Sekilo sarang burung ni cecah 4k tau harga dia. so tak ke rasa berharga sungguh diri korang bila minum sarang burung ni? hehe

OK buat siapa yang tak tahu, apa KHASIAT sarang burung walit ni, mari nak cerita. Ada sarang burung yang boleh dimakan, dan ada yang tak boleh dimakan, yang tak boleh makan tu yang dibuat dr ranting dan daun kering tu, tu kompom lah tak boleh makan, HAHA.

Yang boleh makan ni adalah sarang burung yang dihasilkan oleh burung walit ketika dia mahu bertelur dengan menggunakana air liurnya. Korang pernah tak tengok orang buat bangunan, yang memang khas utk pembiakan sarang burung walit ni, skrg dah ramai orang buat. Dorang akan bina 1 bangunan tinggi yang tiada tingkap, gelap dan kelembapan sama seperti gua, hanya ada lorong khas untuk burung-burung masuk dan bersarang, ada 1 speaker kuat, yang dipasang bunyi sama seperti bunyi burung untuk memanggil burung bersarang di dalam bangunan tu.

Air Liur Sarang Burung Walit Mengandungi 60% protein dan 18 Jenis Asid Amino.

Dulu aku tak tahu, bila atok sedara suami sendiri yang buat, so baru lah tahu. So korang kalau nak minum, tak payah lah susah pulak nak pergi buat bangunan nak panggil burung datang haha, susah kan! beli je, Minuman Sarang Burung Forever Dewi. Siap ada perisa, lagi sedap!

Minuman Sarang burung ni dah diamalkan di China South East sejak 400 tahun dulu dah, lama sangat dulu. Dorang makan mmg utk kesihatan. Korang nak minum sarang burung, kena tengok juga, sumber mereka, sebab proses nak mendapatkan sarang burung ni sangat rumit tau, paling rumit dr segi pembersihan, nak bunuh kuman, pembersihan dari bulu, dan nak pastikan sarang tu sihat untuk di makana, bukan semua boleh main bedal makan. huhu.

So dekat sini, aku memang percaya yang Minuman Sarang burung dari Forever Dewi adalah bersih, halal dan berkhasiat sebab produk mereka ada sijil GMP, HACCP, MESTI dan JAKIM. So boleh diminum tanpa was-was.

Apa juga yang kita beli, kita mesti akan impressed dengan packaging dan kotak dia, betul tak? dengan produk Forever Dewi ni, memang nampak lah, memang founder dia bersungguh-sungguh nak memberikan yang terbaik untuk pelanggan dia, sekotak minuman sarang burung ni datang dalam kotak keras, yang dibalut elok.

Ada 3 jenis perisa dalam satu kotak, iaitu :

Longan Red Dates, Extra Collagen Rock Sugar dan Chrysanthemum Rock Sugar.

Extra Collagen Rock Sugar
Longan Red Dates
Chrysanthemum Rock Sugar.
Apa KESAN pantas yang kita boleh dapat bila minum sarang burung ni? SEJUKKAN BADAN, kalau musim-musim panas ni kan, nak sejukkan badan, minum lah sarang burung. Nak nak minum tengah sejuk, sedap sangat! lagi 1, sarang burung bersifat anti-aging, so nak muda selalu kan, sila lah rajin minum sarang burung. hihi.

Kebaikan Minuman Sarang Burung Walit :


- Meningkatkan daya ingatan, meningkatkan pengaliran saraf dan penyerapan vitamin D dari cahaya matahari.

- Mengandungi karbohidrat dan lipids serta bahan yang dapat merangsang pembahagian dan pertumbuhan sel, meningkatkan pertumbuhan tisu dan regenerasi dan dapat menghalang jangkitan influenza.

- Kandungan Tirosin dapat membantu mempercepat pemulihan daripada terapi radiasi dan kemoterapi bagi pesakit kanser dan pesakit baru yang menjalani pembedahan.

- Threonine yang terdapat dalam sarang burung menyokong pembentukan kolagen dan boleh mencegah kedutan serta anti penuaan, anti jerawat, mengurangkan pembentukan bintik-bintik pigmentasi dan seterusnya menjadikan kulit licin dan halus.

- Mengandungi asid syalik dan tirosin yang mampu mempercepatkan proses pemulihan khususnya ketika penyingkiran bahan toksik dan meransang pertumbuhan sel-sel darah merah.

- Khasiat untuk warga tua dimana membantu meningkatkan kesihatan fizikal dan mental, meningkatkan ingatan, mengurangkan masalah hati dan usus, mengawal gula dalam darah, meningkatkan keupayaan untuk menyerap kalsium, anti penuaan tulang belakang dan anti-arthritis.

- Boleh membantu melegakan penyakit berkaitan pernafasan seperti asma atau batuk kronik.

Kalau korang tengok Minuman sarang burung dari forever Dewi ni, memang sarang burungnya banyak! penuh, bukan acah-acah bubuh dalam botol je tau! Rasa pun sangat sedap, manis-manis buah saja! memang suka sangat aku minum, nampak tak kulit kita gebu gebu lately, sebab minum sarang burung lah uols. hehe. Moga istiqomah lah kita minum sarang burung ni yer. hehe.

Kalau korang nak tahu, Sarang Burung adalah makanan tambahan kedua yang popular di kalangan masyarakat Cina selepas Ginseng. Kesan dia sangat pantas dari segi kesihatan dan kecantikan. Serius! dah tua-tua ni uols, takpelah, melabur sikit untuk kesihatan. hehe.

oh lagi 1, bukan kita je boleh minum sarang burung ni ok, Sarang Burung Walit juga bagus untuk Warga Tua, Mak mak yang mengandung, Kanak-kanak untuk kuatkan memori, dan juga untuk mereka yang baru lepas menjalani pembedahan. Sarang burung sangat bagus untuk pulihkan badan yang lemah dan meransang petumbuhan sel.

So kalau korang nak cuba, boleh beli online ok!

SEKOTAK RM120 sahaja
FREE POSTAGE!


Cari Duit Poket Dengan Forever Dewi,


ok, siapa yang rasa serasi sangat minum Sarang Burung dari Forever Dewi, korang boleh mohon untuk jadi ejen atau DROPSHIP tau!

Cara senang je, Contact staff Forever Dewi dan bagi kod :

FDSAFURARA
dan korang akan dapat off 10%-30%
best kan!!! tak memasal boleh buat duit tepi!
so untuk maklumat lanjut, cepat wasap mereka ok!

Emel : foreverdewi123@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com