Image and video hosting by TinyPic

15 August 2019

Newbie Vlogger Youtuber apoooooooooooooo? Buat Duit Dengan Youtube Pula Jom!

Buat Duit Dengan Hobi


Heyyyy, hallo! Hai korang!!! haha. Tiup sikittt sawanggggg! ok done! lettts borakkkk! As like what u seen nowwwww, im a vlogger now! HAHAHA. Blogger? Vlogger? APOOO?

Blogger - ada blog, menulis, menaip.
Vlogger - Video blogger, buat video, edit video, post it!

LOL.

Mana satu kau nak jadi safura? me? u ask me? NAK SEMUA! heyyy TAMAK kan! HAHAH. No, bukan tamak, just wanna try something new. I love all this gedik gedik things kan, korang tak kenal aku ke? kenal kan? HAHA.

Ok lah, to be honest, dulu mcm yg aku selalu cerita, aku buat blog sbb aku suka menaip, meluahkan perasaan aku, cerita kan dan sharing tips kat korg, and of course salah satu tempat untuk aku abadikan segala kenangan. Contoh : Zaman B2B lol.

Apa? kenangan simpan dalam memori otak kau je?

Eh awak.... Mampu ke ingat semua moment? Tak kan. Tak ke bila baca entry dulu-dulu, tengok video lama-lama tu seronok? seronok kan?

Time flies.....

Aku start ada youtube tahun 2013, masa tu tak aktif pun upload video, sangat jarang, edit video pun tak pandai sgt. masa tu bab bab ni tak hebat lagi, sebab internet terhad, tak mcm sekarang.

And nowwww, today, aku dah edit profile aku cantik cantik, so bila korg masuk channel aku, sejuk je mata memandang. hehe. Mcm biasa, kalau aku, ofcourse lah bunga-bunga, sweet sweet, safura kan, sejenis TISU. hehe. Aku seorang yg romantik tau ( FYI ) HAHAHA.

Asalnya dulu, aku buat blog mmg bukan utk tujuan buat duit, bukan utk cari side income, mmg sebab minat, tapi day by day, rupanya platform mcm ni, boleh dpt side income, walaupun aku tak lah hebat mana, tapi banyak juga income aku jana dari media social. Blog, IG + FB.

Now aku ambil peluang di Youtube pula. Bukan mudah sebenarnya, semua benda pun takes time, nak cari identiti, niche, followers, tak semua org suka kita sebenarnya, tu kena tahu. TAPI, ADA AKU KESAH! tak suka lantak ko! LOL.

Cara jana duit dengan Youtube ni lain sikit, korang kena ada 1k subscriber + 4k jam watching hour, so bertabahlah kalau korg tengok aku upload video hari hari yer, HAHAHA. Meh lah support, kalau korang tak support aku, sapa lagi.

Actually kenapa aku boleh tetiba serius mcm ni, dulu aku buat, tp jarang, now tetiba nak serius sebab LAKI AKU SUPPORT! hehe, he now a vlogger + youtuber too! sbb tu dia support aku, aku support dia. HAHA. Nak buat apa-apa, kena minta restu pasangan, baru berjaya. HAHA.

Add caption
Video kakak Princess dulu-dulu, heyyy, nice tau kalau tengok balik, seronok! Video nikah aku pun ada. HAHAHAHA. kelakar doh.


Korang kalau nak start jd Vlogger pun apa salahnya, takde istilah kau dah lambat ke apa, just do it ikut keselesaan korg je, dan yang penting, jgn kecam orang. Support each others, kan best mcm tu. Kalau nak tanya pendapat aku, nak minta aku ajarkan pun boleh, aku tak lah terror sangat, kita start sama-sama sebab platform ni FREE je, korang tak payah bayar. Mcm domain blog aku, aku bayar setahun rm45 tau. Mcm youtube ni, untuk permulaan, tak payah bayar apa pun, ada internet, enough!

Semoga dengan channel baru ni, bertambah lagi rezeki aku dan keluarga di samping menyimpan memori indah indah dalam ni. Seronok dan excited sangat rasa, sebab apa tau, menaip dengan edit video ni 2 perkara berbeza, dulu kalau nak taip entry blog, payah! tengah drive, tengah berak, baru ilham untuk entry datang. Mana tu ko nak taip celah mana.

Macam video, ko just record, then edit anytime, just using ur smart phone. HEyyyyy ohsem ok! Suka sangat aku rasa. okay, itu je bebel, next aku ajar mcm mana permulaan nak jadi Vlogger, step step dan lain lain, as usual, doakan aku rajin menaip. LOL.

jangan lupa Subscribe, Like dan Leave a Comment kat Youtube Channel aku ok! 

WISH ME LUCK! muah♥

www.youtube.com/safuraonlinediary


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. wow kakak vlogger skrg..nnt ajar aku tau..:p

    ReplyDelete
  2. All the best Rara.. harap kerajinan tu akan berpanjangan la hendaknya
    eh choppppppppppp! edit video tu tak citer pn pakai apps apa hehe

    ReplyDelete
  3. selamat menjana income dr youtube plak

    ReplyDelete
  4. Semoga kamu cepat capai 1k subscriber.. aamiin.. :)

    ...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com