Image and video hosting by TinyPic

14 October 2019

Itinerary Kota Kinabalu Kundasang 4 Hari 3 Malam

Kos Bercuti Ke Kota Kinabalu, Kundasang Bersama Keluarga


Assalamualaikum, Hai korang, ni adalah post yang korang akan suka! kita cerita kat sini KOS SEBENAR bercuti, tak ada hidden hidden cost ok, mana post yang viral viral bercuti kos 1k, 1.5k tu, haih, menipu je! banyak hidden kos dan maybe dorg travel solo.

Kalau bercuti dengan aku, pasti bersama family, 1 family ya! bukan bercuti sorang sorang, HAHA. Nak seronok, mari lah seronok beramai-ramai, bukan sorang-sorang.


Nak bagitahu korang, percutian aku di Kota Kinabalu dan Kundasang ni semua diuruskan oleh :


Terima kasih kerana menjadikan trip ini awesome dan best sangat! kami 1 family enjoy sangat! Trip ni actually Birthday Trip untuk suami aku, so special untuk birthday dia, aku tak bagi dia drive pun! relax je kat KK nanti, aku siap ambil driver dengan AFS Car Rental and Tour.

Untuk itinerary ni, pun AFS CAR RENTAL AND TOUR buatkan untuk aku, relax sangat aku ni pergi bercuti, HAHA.

FYI : Aku akan keep on editing this post untuk letak cost. Post ini hanya Itinerary, untuk baca post selanjutnya, sila klik LINK. Di setiap post, aku akan bagitahu juga Tips-tips penting bercuti ke Kota Kinabalu dan Kundasang.

ITINERARY KOTA KINABLU DAN KUNDASANG
(4 DAYS 3 NIGHT)


( Itinerary Asal Dari AFS CAR RENTAL AND TOUR, tapi itinerary sebenar akan berubah, sebab dengan anak-anak kan, memang tak boleh ikut iti bebetul, then hujan petang pulak, so kena lari-lari lah cari tempat berteduh, lol )

DAY 1 : (JELAJAH KUNDASANG DAN TAMAN KINABALU)

• 5.00PM : Ketibaan di Lapangan Terbang Antarabangsa (KKIA)
• 6.00PM : Bertolak ke kundasang (perjalanan mengambil masa 2 jam)

: Check-in di Kundasang (english cottage)

• 8.00PM : Makan malam


DAY 2 : (KUNDASANG TRIP 1st day)
• 8.30AM : Sarapan Pagi
• 9.00AM : Desa Cattle Farm (Malaysian’s Newzealand)

: War Memorial Park
: Kinabalu Park (Timpohon Gate)
: Poring Hot Spring @ Sabah tea (choose either one)
: Canopy Walk @ Fish massage (choose either one)

• 1.30PM : Makan tengahari
• 2.30PM : Rabbit Farm

: Cat Village and Hamster Village

• 4.00PM : Bertolak balik ke Kota Kinabalu

o : Pekan Kundasang (gerai sayur-sayuran dan buah-buahan)
o : Pekan Nabalu (Handicraft)
o : Rumah terbalik
o : Jambatan gantung tamparuli
o : Pekan Nabalu (Handicraft)

• 8.00PM : makan malam (Todak Seafood)
: Todak Waterfront (I ❤ KK)

DAY 3 : (MENEROKAI TAMAN LAUT)
• 8.00AM : Sarapan pagi
• 8:30AM : Bertolak ke Jesseton Point (jetty)
• 10.00PM : Bertolak ke Pulau Mamutik

: Bergerak ke Pulau Sapi (aktiviti bebas di pulau sapi)

• 3:00PM : Menaiki bot ke jeti (balik)
• 4:00PM :Kkcity tour (free and easy)

o Masjid Bandaraya (Masjid terapung)
o Signal hill (Kota Kinabalu View Point) / Tg Aru beach (Sunset beach)
o Pasar Malam

• 7:00PM : Makan Malam


DAY 4 : (SABAH OLE-OLE KRAF TANGAN (HANDICRAFT MARKET)

• 8:30 AM : Sarapan pagi
• 9:00 AM : Daftar keluar penginapan
• 10:00 AM : Membeli belah di lokasi pilihan

o Pasar budaya (Kota Kinabalu Central Market)
o Barangan kraftangan keropok dan kerepek tempatan serta makanan laut kering (Sinsuran)
o Kraftangan tekstil, Mutiara Sabah & esesori wanita

• 1:00PM : Makan tengah hari dan solat
• 2:00PM : Free and easy
• 4:00PM : Bergerak ke Airport


🌟 Tempat Lawatan Di Kota Kinabalu 🌟

✓ Jambatan Gantung Tamparuli
✓ Rumah Terbalik
✓ Pekan Nabalu (Handicraft)
✓ Kundasang War Memorial Park
✓ Desa Dairy Farm (Little New Zealand)
✓ Kinabalu Park World Heritage Site
✓ Poring - Hot Spring
✓ Poring - Canopy Walk
✓ Fish Spa Massage
✓ Sabah Tea Garden
✓ Pasar Sayur / Buah Kundasang
✓ Strawberry Research Farm
✓ Arnab Village Farm
✓ Mesilou Cat Village
✓ Sosodikon Hill
✓ Maragang Hill
✓ Bus Cafe
✓ Kg. Salut: Lokan dan Kelapa Bakar / Pudding
✓ Masjid Terapung
✓ Signal Hill
✓ Todak Waterfront (I ❤ KK)
✓ Pantai Tanjung Lipat, Likas
✓ Pantai Tanjung Aru
✓ KK Handicraft a.k.a Pasar Filipino
✓ Dry and Salted Fish Market
✓ Pearl Shop

Pakej termasuk :-

Accommodation, Entrance fees , Airport transfer, Transportation with guide/driver.


TOTAL BURN :


Kalau korang nak buat TRIP BAJET Ke Kota Kinabalu - Kundasang, boleh je, hanya sewa kereta dengan AFS CAR RENTAL AND TOUR dan drive sendiri, zaman sekarang dah ada GPS, senang nak kemana-mana. Nak sewa homestay murah di Kota Kinabalu, bole sewa dengan AFS CAR RENTAL AND TOUR juga, memang murah dan selesa sangat.


Kereta Sewa Murah di Kota Kinabalu dengan AFS Car Rental, kadang-kadang korang akan buat monthly promo! sila book awal! korang boleh book bulan ni, lock harga tu, nak travel bila-bila mana pun tak ada masalah.

AFS CAR RENTAL AND TOUR

LOT H13,1st floor, Block H, Cyber Square Commercial centre,
Lorong Cyber Square 4
Kota Kinabalu

011-1056 0064

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. simple yet, very particular & useful. tq for sharing..

    ReplyDelete
  2. Thanks for the auspicious writeup. It actually was
    once a entertainment account it. Look complex to
    more introduced agreeable from you! However, how can we keep up a correspondence?

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com