17 April 2020

Online Shopping Pertama Di Malaysia Yang Menawarkan Promosi Hebat

KENAPA ANDA PERLU ‘SHOPPING’ DI PG MALL ONLINE SHOP? 


Sudah hampir sebulan kita berada dalam Perintah Kawalan Pergerakan, mula mula rasa juga pelik, sebab dah biasa bawa anak jalan-jalan tiap kali tiba hujung minggu, tapi sudah hampir sebulan anak anak tak keluar, nak kata bosan tu tak juga, anak-anak ni banyak aktiviti mereka, aktivi untuk kena marah pun banyak juga, HAHA. 

Selepas seminggu PKP, aku dah mula membeli belah di " atas awan " HAHA. Sekarang ni banyak platform online shopping, nak beli apa, taip je, bermacam-macam jenis benda beli, dari mainan anak-anak, barang keperluan harian dan lain lain. #StayAtHome lagi bahaya.

Okay, harini nak bagitahu korang, salah satu platform ONLINE SHOPPING yang best dan banyak barangan murah! kenapa murah? mereka selalu buat promosi. Siapa tak suka promo kan! semua orang suka, termasuk lah aku!



INI LAH DIA!!! PG MALL ONLINE SHOPPING, kalau korg KLIK link kat atas tu, akan terus pergi berdesup ke page PG Mall. Disana ada 14 kategori barangan, senang lah korang nak pilih, nak shopping keperluan rumah ke, makanan ke, keperluan anak ke, skin care product ke, aku kadang-kadang, kalau tak tau nak buat apa, saja " cari pasal " explore setiap kategori, haih!BAHAYA TAHU TAK! tau  tau cart dah penuh, ajer gila orang Perak kata!

PG Mall, iaitu sebuah platform e-commerce tempatan no.1 di Malaysia kini menawarkan pelbagai promosi hebat yang takkan boleh anda lepaskan. Tak perlu keluar ke sana, ke sini, ke sana, ke sini … hanya #dudukrumah dan nikmati pembelian atas talian di PG Mall. 

Minggu depan dah nak masuk Ramadhan, sekejap sangat masa berlalu, nak keluar rumah pun tak boleh, so boleh lah kita membeli apa-apa yang patut untuk menyambut ramadhan ini di PG Mall. Aku selalu kalau bulan Ramadhan, selalu stock up barang makanan je, senang untuk sahur dan buka puasa.

Selain dari membeli dari kategori produk, korang boleh juga beli dari OFFICIAL STORE tau, contoh Official Store yang ada, Mydin, Avon, Singer, Julies dan banyak lagi!!!


Ambik ko! satu store Mydin ko boleh pilih barang! HAHA, excited kan!!!! Lagi satu yang aku excited, bila aku tengok barang dapur dia wei! Allah, jadi mak mak ni, tengok barang dapur pun dah buat aku happy wei! HAHA.

i cryyyy!!! HAHA. nak beli periuk tuuuuuu!!! Cantiknyaaa! Alahai! ok, untuk bulan Ramadhan yang bakal tiba ni, PG Mall mengadakan MyRamadhan Campaign. Apa tu?


MyRamadhan Campaign (bermula pada 17 April – 3 Mei 2020) 

Untuk Pelanggan Baru 

• Diskaun RM15 dari jumlah resit (Belanja minimum RM50) 
• Terhad untuk 1000 penebusan voucher (2x setiap pelanggan kempen MyRayaVoucher) 

Untuk Pelanggan Sedia Ada 

i. DIskaun RM55 dari jumlah resit (Belanja minimum RM30) 
• Terhad untuk 1000 penebusan voucher (tiada had untuk setiap pelanggan kempen MyRayaVoucher) 

Untuk yang berbelanja RM150 dan lebih dalam satu resit, anda berpeluang nikmati diskaun sebanyak RM25 dari jumlah belanja anda. Berbaloi-baloi kan? 

• Terhad untuk 200 penebusan voucher (1x setiap pelanggan kempen MyRayaVoucher) 
• Tertakluk terma & syarat 


Aku dah nampak blender, tak sabar nak beli blender, dah rosak ni. Banyak sangat memasak kan, sampai blender pun rosak. lol.

Dah shopping banyak-banyak ni, takkan tak dapat apa apa? eh mesti lah dapat, ada CASHBACK tau!!! alaaa takkan tak tau, cashback tu ko shopping shopping shopping, ko dapat duit balik, best kan! gila tak best! HAHA.

MAYBANK QRPAY 

Untuk pelanggan Maybank anda juga akan dapat nikmati 10% cashback dengan hanya RM30 pembelian minimum melalui Maybank QRPay atau MAE. (Terhad untuk 2x setiap bulan) 

Promosi tamat 20 April 2020 

BOOST RAKYAT 

Pembayaran dengn aplikasi Boost? Nikmati 15% cashback tanpa minimum perbelanjaan dengan had RM10 dengan setiap pembelian melalui pembayaran dengan aplikasi Boost! 

Promosi tamat 19 April 2020 

Air Asia BIG POINTS 

Nikmati 50% tebusan BONUS mata ganjaran dengan Air Asia BIG bila anda belanja di PG Mall. Pemegang kad AirAsia BIG juga boleh membuat pembelian dengan mata ganjaran anda di PG MAll. Best kan? 


Rebut Peluang Cabutan Bertuah Love You 3000 

Setiap pembelian RM30 ke atas membolehkan anda berpeluang memenangi cabutan bertuah dan bawa pulang PGMall c-wallet bernilai RM3000. Cabutan bertuah diadakan 1x untuk setiap 2 minggu 

‘Forever Cashback’ sehingga 3.5% untuk anda! 

Ganjaran hebat untuk semua pelanggan dan pelanggan ‘referral’ yang membuat pembelian di PG Mall. Hanya buat pembelian, rujuk teman atau keluarga anda melalui konsep ‘Shop-Share-Earn’ untuk nikmati ‘Forever Cashback’ sehingga 3.5%. Hebat kan? 

Macam-macam promosi yang boleh nikmati hanya di PG Mall. Memang berbaloi-baloi. Aku pun nak sambung usha barang dari atas sofa ni. Nak cari barangan raya juga, walaupun beraya di KL. Raya tetap perlu diraikan, marilah bergaya dengan PG Mall. Apa tunggu lagi. Jom kita start shopping di https://pgmall.my/

15 April 2020

Order McDonalds Food While Sitting Home in Movement Control Order!

McDonald’s sudah tak asing lagi. Dalam tempoh berkurung ini misalnya memang fastfood menjadi pilihan utama bila diri dah rasa jemu nak makan masakan sendiri. Normal bila rasa bosan kalau dah terpaksa hadap menu makanan yang hampir sama. Lagi-lagi bila berada dalam keadaan movement control order (PKP) ni.

PKP nak tak nak kita kena ikut! Wajib ikut! Walaupun kelihatan agak membosankan tetapi ianya jauh lebih baik daripada terpaksa berdepan dengan risiko bahaya. Setakat duduk berkurung di dalam rumah apalah sangat.

Kalau nak dibandingkan dengan mereka yang terpaksa bertarung nyawa di barisan hadapan (frontliner), kita jauh lebih bernasib baik. Kita masih boleh duduk di dalam rumah dalam keadaan aman. Kita masih boleh peluk anak-anak, bergurau senda tiap hari dalam keadaan tenteram. Sebaliknya mereka yang sedang berkorban demi kita, demi negara, mereka perlu berdepan dengan risiko yang jauh lebih tinggi dari kita.

Kembali pada soal makanan. Antara menu yang cukup menjadi perhatian adalah makanan segera dari pelbagai pihak. Antara yang menjadi pilihan paling utama sudah tentulah McDonald’s.


Kat McDonalds ni macam-macam ada. Ayam gorengnya sedap dengan rasa pedas rangup, ditambah pula dengan menu burgernya yang besar dan mengancam. Tak lupa juga dengan menu untuk kanak-kanak berserta desert seperti apple pie. Sedap-sedap belaka.

Sebagaimana yang dikatakan tadi. Tak payah sibuk nak keluar rumah kalau teringin nak makanan menu McDonalds ni. Jika kebetulan nak sambut birthday bersama anak-anak dan pasangan dalam rumah tu pun mudah saja.

Buat apa nak pening kepala dan bersusah payah beli barang keperluan, dengan nak memasaknya lagi. Sedangkan dengan mudah dapat menu yang sedap dari McDonalds untuk dinikmati bersama yang tersayang untuk meraikan hari istimewa tersebut.

Bagaimana Nak Order Untuk Dapatkan Menu McDonalds?

Caranya mudah saja. Jika nakkan fast food delivery malaysia ni, kita hanya perlu buka aplikasi Foodpanda. Ya Foodpanda! Ini kerana pihak Foodpanda turut menyediakan servis penghantaran makanan dari restoran McDonalds yang berhampiran dengan rumah kita untuk dihantar terus pada pelanggan.

Malah pihak Foodpanda juga turut mengutamakan kaedah contactless delivery untuk para pelanggan demi membantu menjauhkan lagi risiko untuk Covid 19.

Antara banyak-banyak menu yang ada di McDonalds ni, antara menu yang sering menjadi perhatian adalah seperti Big Mac, Ayam Goreng McD, GCB, Chicken Burger, Bubur Ayam McD, Fillet O Fish dan banyak lagi.


Jika ada anak-anak kat rumah, boleh order Happy Meal. Boleh pilih nak ayam gorengm burger, bubur atau nugget. Tentu anak happy dengan tambahan mainan yang ada di dalam kotak Happy Meal tersebut. Secara tak langsung anak juga ikut happy walaupun dalam keadaan berkurung di dalam rumah.

Bagus kan macamana. Kita sama-sama dapat berasa happy dengan menu pilihan masing-masing. Nak makan ayam goreng boleh, burger boleh, pie boleh dan yang penting kita semua tetap dapat berada bersama dalam rumah tanpa rasa bimbang.

Malah penghantaran makanan juga turut menitikberatkan soal kebersihan, langkah berjaga-jaga dan juga turut mengambil kira soal jarak dengan pelanggan ketika penghantaran.

Ingat! Stay At Home! Duduk Rumah Jangan Degil! Nak Menu Apa, Jom Kita Order Secara Online Jer

Syukur bila semua pihak dapat bekerjasama begini. Servis penghantaran makanan dengan cara contactless delivery ini juga sangat bagus dan memudahkan para pelanggan sambil menjaga jarak untuk keselamatan diri masing-masing.

Ingat tau!! Jangan keluar rumah melainkan terpaksa. Jangan juga keluar rumah tanpa sebarang tujuan yang tak pasti.


Jika hati teringin nak nikmati menu McDonalds, tak perlulah susah payah buang masa, buang tenaga dan buang minyak kereta tu. Online dan order saja secara terus di aplikasi Foodpanda dan biar pihak delivery Foodpanda uruskan semuanya dari pickup hinggalah kepada penghantaran.

Sit At Home! And Lets Order To Eat!
safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com